IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Maserati Alfieri идва през 2020

Италианците обещават, че моделът повече няма да се отлага

Електрическият Maserati Alfieri идва през 2020

2020 ще е годината, която ще отбележи пазарния дебют на електрическия спортен модел на Maserati – Alfieri. Поне така е предвидено в последния и ревизиран производствен план на италианската марка, която се надява да лансира бензиновата версия на Alfieri през 2019 година. 

Електрическият Maserati Alfieri идва през 2020

Концептът със същото име беше представен през 2014 година, а серийното му производство трябваше да започне през 2016, но на няколко пъти беше отлагано. Първоначално Alfieri беше представен с бензинов V8 двигател, но затягането на правилата за вредните емисии в Европа ревизира плановете на италианците и серийната версия на Alfieri ще е с бензинов V6 мотор с две турбини. 

 

Докато електрическият модел излезе на пазара, изискванията в ЕС ще са за 95 грама въглероден двуокис на километър средно постижение на моделната гама на всеки производител, така че Maserati няма да може да разчита само на бензиновия вариант на компактния спортен автомобил. 

 

До 2018 година Maserati планира да представи наследниците на GranTurismo и GranCabrio, като новите модели ще са изградени върху новата платформа със задно предаване, която се използва при Ghibli, Levante и Quattroporte. Двата модела ще си останат с 2+2 места, но ще са с по-компактни размери, съобщи източник от Maserati. Това ще означава, че двата нови автомобила ще са по-леки и ще имат по-нисък разход на гориво, като при тях V8 моторите ще отстъпят мястото си на V6 агрегати с две турбини.

Тагове: maserati maserati alfieri
0 от 500