IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да спестите разходи, когато не ползвате автомобила си

"Групама" и CarAmigo стартираха платформа за отдаване на коли под наем между физически лица

Как да спестите разходи, когато не ползвате автомобила си

От 17 ноември 2016 френската банково-застрахователна компания  Groupama S.A. чрез българското си дружество "Групама Застраховане" ЕАД  и българо-белгийският стартъп CarAmigo, специализиран в отдаването на коли под наем между физически лица, стартираха официално своето партньорство на територията на България. Двете западноевропейски компании предлагат на собственици на автомобили в България да възстановяват част от направените за тях разходи, като ги споделят с хора, които имат нужда от ползване на лек автомобил за определен период от време.

Как да припечелите от автомобила си, когато не го ползвате

Изключително популярен в Западна Европа, този иновативен бизнес модел е базиран на така наречената "споделена икономика". Това е нов, но вече успешно наложил се в световен мащаб модел на потребление между самите консуматори, който има за цел да генерира приходи за тях.

КАКВО ВКЛЮЧВА МОДЕЛЪТ "CarAmigo" в партньорство с "Групама Застраховане" ЕАД:

- Собственик на автомобил регистрира превозното си средство в онлайн платформа на адрес: http://www.caramigo.co    

- Автомобилът се отдава под наем за срок, определен от собственика му.

- Желаещият наемател заплаща такса, включваща наемна цена и застраховката на превозното средство през наемния период.

Като основоположник на модела в Белгия, CarAmigo в партньорство с "Групама Застраховане" ЕАД вярват в успеваемостта на платформата и в България, като основателно желаят да я наложат и тук. Все повече и повече лекият автомобил се налага като предпочитано превозно средство както в големия град, така и извън него. Но паралелно с  това годишните му разходи по поддръжка значително нарастват (застраховки, данъци, ремонтни дейности и т.н.). Ето защо възможността да спечелиш пари от собствения си лек автомобил в момент, в който не го използваш, звучи толкова привлекателно.

Как да припечелите от автомобила си, когато не го ползвате

ОФИЦИАЛЕН ЗАСТРАХОВАТЕЛ
на наетия от онлайн платформата автомобил ще бъде "Групама Застраховане" ЕАД. На база на дългогодишната си  международната експертиза в автомобилното застраховане компанията ще отговаря за безупречното състояние,  в което наетият автомобил ще бъде върнат на собственика му. Основното покритие на пригодената за проекта застраховка Каско "Комфорт" включва пожар и/или експлозия, природни бедствия, счупване на стъкла, кражба или грабеж на цяло МПС, едно събитие пътно-транспортно произшествие (ПТП) през периода на наемане на автомобила.

ПРЕДИМСТВА НА МОДЕЛА "Car Amigo" :

Нов финансов инструмент:
печелиш допълнително от лекия си автомобил в период, определен от самия теб.

Достъпност
: лесна за употреба онлайн платформа за отдаване под наем и наемане на автомобили. 

Сигурност:
Car Amigo предварително проверява самоличността на собственика и наемателя на съответния лек автомобил. Онлайн заплащането на определената наемна сума е напълно защитено и става в момента на самата резервация на автомобила.

Помощ и сигурност на пътя:
като ексклузивен застрахователен партньор в проекта, "Групама Застраховане" ЕАД гарантира защита на автомобила на пътя през определения наемен период.
Официалният старт на CarAmigo бе на 17 ноември 2016, когато освен собственици на леки автомобили, от онлайн платформата могат да се възползват и хора, търсещи такива в цялата страна.

Как да припечелите от автомобила си, когато не го ползвате

CAR AMIGO
е първата платформа за наем на автомобили между физически лица в България, която свързва собственици с хора, които имат нужда от автомобил. Иновативният бизнес модел на платформата е основан на така наречената "икономика на споделянето", целяща да спестява разходи чрез споделено потребление на определен продукт или услуга. Компанията вече оперира успешно в Белгия, а от м. юли 2016 г. навлезе и България с възможност собственици да регистрират автомобилите си и да изчислят своята печалба чрез специално разработен онлайн калкулатор.
Повече за компанията на http://www.caramigo.co 

ГРУПАМА в България е част от френския гигант в застраховането Групама Груп, притежаваща повече от 100-годишна история в индустрията. На българския пазар компанията присъства от 2008 г. като придобива двете застрахователни дружества "ДСК Гаранция" и става техен едноличен собственик. През 2009 г. официално дружествата са преименувани на "Групама Застраховане" ЕАД и "Групама Животозастраховане" ЕАД.
Групама е фокусирана върху важните неща от живота на хората, така че да подсигури тяхната защита и спокойствие във всяка една ситуация. Компанията предлага застрахователни продукти, които въоръжават със сигурност почти всеки аспект от живота и дейностите ни.
Офиси на компанията могат да бъдат открити в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Враца и Благоевград. Групама си партнира успешно със застрахователни брокери и туристически агенции, както и с Банка ДСК на територията на цялата страна.
Повече за компанията на www.groupama.bg
 

Тагове: caramigo