IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Година преди дебюта: Mercedes разпродаде хиперколата на AMG

Моделът идва с технологии от Формула 1 и мощност над 1000 конски сили

Година преди дебюта: Mercedes разпродаде хиперколата на AMG

Почти целият тираж на бъдещия хиперавтомобил на Mercedes-AMG е разпродаден година преди дебюта на модела. Това обяви шефът на AMG Тобиас Мьоерс пред Automotive News. Според него, в компанията вече има списък с кандидат-купувачи на новия хиперкар, който ще бъде произведен в скромна серия – 200 или максимум 300 бройки. 

Година преди дебюта: Mercedes разпродаде хиперколата на AMG

„Разработването на серийната версия на модела е вече във финалната си фаза – обясни Мьоерс. – Получава се невероятен автомобил, който просто няма да има съперник на световния пазар.” 

 

Вече се знае, че хиперавтомобила ще има карбонов монокок и ще се задвижва от хибридна система, разработена на базата на 1,6-литровия V6 мотор и хибридните системи, които използва Mercedes за болидите на Люис Хамилтън и Нико Розберг във Формула 1. На борда ще се появят и двете системи MGU-H и MGU-K, като първата превръща в енергия топлината, която се отделя от турбината, а втората регенерира енергията, отделяща при работата на спирачките. 

 

Предполага се, че сумарната мощност на двигателя и хибридните системи ще е над 1000 конски сили, а според непотвърдена информация Хамилтън и Розберг вече разполагат с такава мощност във Формула 1. 

 

Новият хипермодел на Mercedes-AMG с технологии, идващи директно от Формула 1, ще дебютира в края на 2017 година и ще отбележи 50-я юбилей на компанията AMG. Първите доставки на колата, чиято цена ще е между 2 и 3,5 милиона долара, ще бъдат осъществени през втората половина на 2018 година.

Тагове: amg mercedes mercedes-amg
0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А на Бугати хипопотама се продава цели десет години докато пробутат 500 бройки - хем са доста по-евтини от това тук!
  • #8
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Йори ( преди 7 години )
    От Мерцедес винаги са били вниметелни и консервативни с изказванията по отношение на качествата на колите си и сравненията с тези на конглокентите. В този смисъл, когато шефът на AMG поделението се изкаже, че колата няма да има съперник на световния пазар, значи наистина се очаква да е много специална. Това на снимката е прототипа AMG Vision GT, а не въпросния hyper car, която правят. Поне на пресконференцията, където обявиха новината, показаните контури на бъдещата кола бяха доста по-различни.
  • #7
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Какво е това Инфинити?
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    mercedes ( преди 7 години )
    И НЕКА ПЛЮЕНЕТО ДА ЗАПОЧНЕ СЕГА
  • #5
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Искат да са като Ферари, но са много далеко.AMG, ми звучи като АМДЖИК.
  • #4
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Брутална е, мамка му.
  • #3
    15 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    При цялото ми уважение към Мерцедес специално това на снимката по-горе ми прилича на нещо "уродливо и недоносено"!
  • #2
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Бас ( преди 7 години )
    Хайде на бас че сред поръчалите има и Българин.Иначе аз най много харесвам БМВ.
  • #1
    12 rate up comment 9 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 7 години )
    Интересно ми е, като дизайн дали ще е нещо подобно като това на снимката, или нещо агресивно с остри линии тип Ламборгини ? Иначе ако поне половината от нещата за които говорят за колата, се окажат верни, Мерцедес отново ще сложи другите в джоба си, както са го правили много пъти. :)