IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Радикален суперавтомобил на ток затвори "Нюрбургринг" за 7:05 минути

NIO EP9 разполага с 1 мегават мощност и 1480 Нм въртящ момент

Радикален суперавтомобил на ток затвори
Компанията Next EV, която има собствен отбор в първенството с електрически болиди "Формула E ", представи своята електрическа суперкола NIO EP9. Моделът се задвижва от 4 електромотора - по 1 на всяко колело, и от 4 скоростни кутии. Общата мощност на агрегата e 1 мегават (1341 к.с.) и 1480 Нм въртящ момент.

NextEV показа суперавтомобила си

Благодарение на тези параметри, EP9 може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,7 секунди и от 0 до 200 км/ч за 7,1 секунди, както и да развие максимална скорост от 313 км/ч. Електрическата суперкола вече записа време от 7 минути и 5 секунди за обиколка на Северната дъга на пистата "Нюрбугринг", което е едно от най-добрите постижения в историята.

NextEV показа електрическата си суперкола

"Днес показаваме своя суперавтомобил с регистрираното време на "Нюрбургринг", с което искаме да покажем, че NIO EP9 е създаден да достига границите на възможното - заяви Уилям Ли, основател на NextEV.  "Тази кола е идеалният пример да това, което може да предложи един електрически модел."

NextEV показа електрическата си суперкола
От компанията допълват, че батериите на EP9 могат да се зареждат за около 45 минути, като осигуряват пробег в рамките на 427 км. Суперколата е оборудвана с дифузьор по цялата си дължина, има също така преден регулируем сплитер за допълнителна притискателна сила по време на завиване, активно предно крило с 3 режима на работа и поръчкови 19-цолови джанти отпред и 21-цолови отзад. 

Максималната притискателна сила, която NIO EP9 може да генерира, е 24 000 Нютона. Това е два пъти повече от болид от "Формула 1".

NextEV показа електрическата си суперкола


Снимки: NextEV

 

 

Тагове: nextev nio ep9
0 от 500