IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тунинг от... часовникар

Това уникално Bentley Mulsanne Speed е дело на най-прочутия доработчик на Rolex

Тунинг от... часовникар

Повечето автомобилни производители дават творенията си на тунинг ателиета, за да ги направят по-бързи и по-мощни. Bentley са предоставили своя Mulsanne Speed за външна доработка, за да... показва времето по-добре.


Когато с тунинга се заемат часовникарите


Този проект е разработен от от Bamford WD и осъществен от Mulliners, специалното ателие на Bentley за поръчкави изпълнения. Ако сте познавач на тунинг сцената и името Bamford не ви говори нищо, не се тревожете. Джордж Бамфорд е прочут със своите доработки, но не на автомобили, а на... часовници.

Син на един от най-богатите строителни предприемачи в Англия, Джордж създаде компанията Bamford Watch Department, за да "тунингова" произведенията на компании като Omega и Rolex. Както пише GQ, това е "човек, който поглежда своя Rolex и си казва: мога да го направя и по-добре, преди да го разглоби на съставните му части и да промени всичко от механизма до циферблата".


Когато с тунинга се заемат часовникарите


Бамфорд е приложил същата схема и върху новия си Mulsanne Speed. За целта на нещастните хорица в Mulliners им се е наложило да разработят съвсем нов син цвят, изцяло новаторска система за хромиране на детайлите, и да проектират кутия за часовници там, където в нормалната кола е шкафчето с напитките. Но, както виждате, резултатът си е струвал усилията.
 

Снимки: Bamford Watch Departament
 

0 от 500