IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Brexit попречи на Opel да излезе на печалба

Компанията е загубила над 100 млн. евро само от обезценката на британската лира

Brexit попречи на Opel да излезе на печалба

Opel и  тази година няма да изпълни амбицията си да излезе на печалба, призна главният изпълнителен директор Карл-Томас Нойман пред Automobilwoche. Продажбите на компанията се развиват отлично и за периода април-юни тя отчете първия си положителен финансов резултат от пет години насам. Негативните ефекти от Brexit обаче на практика ще нулират добрите постижения.

Brexit попречи на Opel да излезе на печалба
Д-р Карл-Томас Нойман

За третото тримесечие на годината компанията отчита 132 млн. евро на червено, като над две трети от негативния резултат е следствие на обезценката на британската лира. Opel чрез марката си Vauxhall е силно зависим от британския пазар.

Евентуалното отделяне на Обединеното кралство от ЕС ще е втори тежък удар за компанията след срива на руския пазар - също ключов за Opel. Миналата година Нойман реши да затвори производствените мощности в Русия заради катастрофалната пазарна ситуация.

"Оттеглянето от Русия бе наистна болезнено за нас. Brexit е друг проблем, с който трябва да се справяме, и той прави пътя към излизането на печалба доста по-труден за нас", признава шефът на Opel.

 

Фотография: "КОЛЕЛА"


 

Тагове: gm opel vauxhall brexit
0 от 500