IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpine „изяде главата” на най-екстремното Renault Clio RS

Заради възродената марка французите се отказаха от хечбека с 275 к.с.

Alpine „изяде главата” на най-екстремното Renault Clio RS

Компанията Renault се отказва от пускането в серийно производство на най- екстремната версия на хечбека си Clio – RS16, която трябваше да се превърне и в най-бързия сериен автомобил на марката. Това съобщава Autocar, като се позовава на свои източници в ръководството на производителя.

Alpine „изяде главата” на най-екстремното Renault Clio RS

Събеседникът на изданието определя това решение като „стратегическо”. Новото Clio RS16 е трябвало да се произвежда в завода Диеп, който се е специализирал в направата спортни и състезателни машини в малки серии. Предприятието обаче в момента се подготвя за производството на възродената марка Alpine и французите смятат да съсредоточат усилията си именно върху него.

„Имаше вариант, според който Clio RS16 да започне да се произвежда след Alpne, но това можеше да стане едва в края на 2018 г. В такъв случай обаче нашите клиенти трябваше да чакат прекалено дълго и затова се отказахме”, твърди източникът на Autocar.

Alpine „изяде главата” на най-екстремното Renault Clio RS

Прототипът Renault Clio RS16 бе представен през май тази година. Най-бързото и мощно „гражданско” Renault бе оборудвано с 2,0-литровия турбомотор с 275 к.с. от хот-хеча Megane RS 275 Trophy-R. При премиерата му бе обявено, че решението за пускането на автомобила в серий ще бъде взето до края на 2016 г.

Снимки: Renault
 

Тагове: renault clio rs
0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тръгнаха по-правилния път , и решиха че са сбъркали и хайде в грешната посока отново.
  • #5
    7 rate up comment 12 rate down comment
    сервизен абонамент ( преди 7 години )
    произведено в някой бандустан с доживотен абонамент в сервиза и "първо" място като най-трошливо подобие на кола във всички класаций - що е то?отговор - рено!
  • #4
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Дошо до мосьо Мууу ( преди 7 години )
    И аз това казвам - хипер, супер, култовия алпин се прави за сметка на хипер малкото клио, най-вероятно с неговите части а може би и мотор!И другата полудържавна перачница така - слага части от шкода в хипер скъпите тракторджини и файтон-бентлито.Бе важното е балъците да купуват!
  • #3
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Ммм ( преди 7 години )
    Дошо или там какъвто и да си Алпин А110 е култов модел на Рено и е също толкова търсен и скъп колкото и модели от утвърдени спортни марки. А новият Алпин преповтаря в леко модернистичен стил и дух купето на А110.
  • #2
    5 rate up comment 18 rate down comment
    Френски ***** ( преди 7 години )
    xa..xa..xa...
  • #1
    10 rate up comment 19 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Да се чете: великия, грандиозния, върховия модел алпин е от класа на малкото рено клио!И при СОЦваген виждаме части/производства от шкода - алуди, присадени на ламборгини.