IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla продава повече коли, отколкото може да обслужва

Клиенти на компанията се оплакват от нарастващо време за чакане в сервизите

Tesla продава повече коли, отколкото може да обслужва
Американският производител на електромобили – Tesla – се разраства изключително бързо. Очаква се, че компанията ще успее да достави 50 000 автомобила през втората половина на годината, а ръководството планира годишните продажби да нараснат до 500 000 автомобила в идните няколко години, когато Model 3 се докаже на пазара.

Tesla продава повече коли, отколкото може да обслужи
 
Колкото и добра новина да е този ръст за шефовете на Tesla, той неминуемо създава проблеми на собствениците, които са изправени пред увеличаващи се срокове за обслужване и ремонт на техните автомобили, съобщава Automotive News.
 
В момента Tesla разполага с 61 сервиза в 24 американски щата. Други 10 ще бъдат отворени скоро, се казва в официалния сайт на компанията, но тяхното местоположение не се съобщава. В официалното изявление за финансовите резултати през третото тримесечие, от Tesla съобщават, че подготвят отварянето на 17 нови сервизни центъра през август, септември и октомври догодина.
 
От Autmotive news са разговаряли с Итън Шапиро, който е един от собствениците на луксозния електрически кросоувър Tesla Model X. От информацията става ясно, че американецът е бил принуден да чака цяла седмица, за да успеят механиците на Tesla да отстранят дефект в електрическия механизъм на една от отварящите се нагоре врати. Впоследствие Шапиро трябвало да чака нови 10 дни, за да бъде поправен дефектен механизъм за отваряне на едно от стъклата.

Tesla продава повече коли, отколкото може да обслужи
 
„С предишния ми  автомобил - Model S - всичко беше наред и техниците отстраняваха всеки дефект за нула време. Сега, компанията очевидно се е разраснала, което създава много работа на сервизите и те започват да се бавят,“ коментира Шапиро пред автомобилното издание.
 
Друг собственик на Tesla – Крис Тери – коментира, че е трябвало да чака 5 седмици, за да бъде подменено челното стъкло на неговия Model S. От компанията предложили на Тери да дадат колата му на подизпълнител, който да подмени стъклото, тъй като графиците им били запълнени, но тогава пък се оказало, че нямат на склад въпросното стъкло.
 
По-притеснителното е, че Шапиро смята, че Tesla изобщо не си дават сметка за проблема: „Не мисля, че те изобщо търсят решение на казуса. Те не комуникират никак добре с клиентите си.“
 
Майкъл Дюн, който е автомобилен инвестиционен консултант, също е имал проблем със сервизната дейност на Tesla. Той е бил принуден да чака повече от три седмици, за да бъде отстранен дефектв неговия автомобил. „Не съм сам, когато казвам, че собствениците на Tesla си купуват автомобилите с ясното съзнание, че са част от първата вълна на революционни електромобили, излизащи на пазара.“
 
„Ако бях собственик на Mercedes, вероятно щях да имам по-високи стандарти,“ добавя той.
 
От Tesla все още не са излезли с официален коментар по случая.
 
Снимки: Tesla
Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    Ако бях собственик на Mercedes, вероятно щях да имам по-високи стандарти, добавя той.Достатъчно!!!
  • #4
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кофти, колата нон стоп има проблеми а като капак и няма сервизи. Закупуването на тесла е като да си купиш паметник на десеторно по-скъпа цена.
  • #3
    15 rate up comment 5 rate down comment
    кондьо варварина ( преди 7 години )
    Ох,въй как така се ремонтират в сервиза бе.Тоа премиум нали беше супер дупер качествен не трошлив ,само едни батериии...хахах смех.Лакираните нокти дето бягаха от маслата се натресоха при жичкаджиите хахха...
  • #2
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Едно е да ти обслужат колата друго е да ти отстранят дефект. Времето при едното долу горе е ясно, но при другото времето за отстраняване е доста относително. Ей комедия усилено продължавате с плюенето.
  • #1
    2 rate up comment 10 rate down comment
    пена ( преди 7 години )
    Това да им е проблема на Калифорнийците...П.С. Тая кола не се "обслужва". Има само годишен технически преглед който правят в сервизиа. Но той не е задължителен и не отпада гаранцията ако не го правиш...