IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Range Rover Sport се направи на скиор

Всъдеходът се спусна по 75-градусов наклон със 154 км/ч

Range Rover Sport се направи на скиор

Компанията Land Rover не спира да проверява възможностите на своите всъдеходи. Този пък на изпитание бе подложен Range Rover Sport, който влезе в ролята на скиор и се пусна по 75-градусов склон, развивайки скорост от 154,5 км/ч.
Range Rover Sport се направи на скиор
Зад волана на всъдехода бе Бен Колинс – известен състезател и каскадьор, който изпълняваше ролята на пилота Стиг в шоуто Top Gear. По думите му, този маршрут се е оказал най-трудния в кариерата му, но победителят е можело да бъде само един – автомобилът или планината.
Range Rover Sport се направи на скиор
„Имах доверие на колата, като всички нейни системи ми оказаха голяма помощ. Тревата, по която се движех, си беше като лед, направо чиста пързалка. Не мога да си представя по-добър начин за изпробване на Range Rover Sport”, коментира Колинс.
Range Rover Sport се направи на скиор
Автомобилът, управляван от каскадьора, бе оборудван с 5,0-литров V8 мотор с 510 к.с. и система за задвижване на четирите колела Terrain Response. Тя разполага с 6 режима на работа, всеки от който задава подходящи настройки в зависимост от характера на терена. Машината е била оборудвана с каркас за безопасност и специални гуми.



Самото спускане е направено на една от най-трудните ски-писти в света, до която може да се стигне с автомобил – Inferno. Трасето се намира в Швейцария и има дължина от 14,9 км, като 2 от тях са с най-голям наклон. Целият маршрут е изминат от Колинс за 21 минути и 36 секунди.

Снимки: Land Rover

Тагове: range rover sport
0 от 500