IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes готви още една спортна A-Class

По-слабата модификация на AMG ще получи 300 к.с.

Mercedes готви още една спортна A-Class

Новото поколение на Mercedes-Benz A-Class ще се появи най-рано след една година, но вече се появят информации за това какво ще представлява това. Изданието Motor1 публикува свое виждане за външния вид на модела, както и това, че той ще получи още една спортна модификация, разработена от подразделението AMG.
Mercedes готви още една спортна A-Class
Сегашната топ-версия на модела - A45 AMG, разполага с 2,0-литров бензинов турбо-мотор, развиващ 381 к.с. и работещ в комбинация с 9-степенна роботизирана скоростна кутия. При следващата генерация на хечбека топ-версия ще бъде още по-мощна - около 400 к.с., но ще има и по-слаб вариант - A40 AMG. Той ще разчита на същия двигател, който обаче ще предлага 300 к.с.

Идеята на Mercedes е по този начин да предложат още един конкурент на спортното Audi A3. В момента момента модификацията S3 се задвижва от 2,0-литров TFSI мотор с 310 к.с., а топ-версията - RS, разчита на 2,5-литров турбодвигател с 367 к.с. На автосалона в Париж Audi показа и вариант със същия агрегат, развиващ 400 к.с.

От информацията на Motor1 става ясно още, че в Mercedes са се съобразили от оплакванията на клиентите за малкото пространство в сегашната А-Class и това ще се промени в следващото поколение на модела. Увеличението ще засегне най-вече местата за задните пасажери.

Снимка: Motor1

Тагове: amg mercedes-benz a-class
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Лелеее ( преди 7 години )
    Каква е тая сапунерка бре ? Като консерва е.
  • #4
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Мухаха ( преди 7 години )
    Това джапанките ще го правят смешно на пътя.
  • #3
    3 rate up comment 7 rate down comment
    112 ( преди 7 години )
    Е гати скучния дизайн. Каквото и да си драскаме Мерцедес започва от С-класата, другото е ширпотреба.
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    малее ... ( преди 7 години )
    колко баленосани оризаре имало по тоя свят !
  • #1
    3 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Много грозна,нехармонична,груба кола,която се вписва отлично в традициите на германските коли. Поне като имаш бездарни дизайнери, погледни как се прави, да си купят едно Балено от Сузуки и да се научат как се прави хармоничен дизайн дори на груб автомобил,с груби форми, но поне творчески облагородени.Балено е като произведение на Микеланджело сравнен с тази грозна нехармонична,висока и тумбеста като дебел хамстер сапунерка на Мерцедес.