IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Карлос Гон обеща на китайците електромобил за 8000 долара

Nissan Leaf бил твърде скъп за най-големия пазар в света

Карлос Гон обеща на китайците електромобил за 8000 долара

Главният изпълнителен директор на Renault-Nissan Карлос Гон обяви днес, че целта на програмата на компанията за създаване на достъпни електромобили е да извади на пазара в Китай електромобил с цена 8000 долара. 

Карлос Гон обеща на китайците електромобил за 8000 долара

Гон заяви това пред вестник The New York Times и изрично акцентира на амбицията на компанията, че тази цена трябва да бъде постигната без никакви отстъпки от страна на държавата, която щедро субсидира електромобилите. 

 

„Искаме да направим следното – да осигурим на пазара електромобил на цена 7000-8000 долара, като тук не се включват държавните отстъпки – заяви Гон. – Ако успеем да постигнем такъв пробив, това ще промени целия автомобилен бизнес.” 

 

От Renault-Nissan вече обявиха, че компанията работи по създаването на достъпен електромобил за Китай, тъй като моделът, който се предлага сега – версия на Nissan Leaf, е твърде скъп за местния пазар. Китайската версия на Leaf носи името Venucia e30 и за миналата година Nissan реализира 1273 продажби. Базовата цена на електромобила в Китай е 242 800 юана или 36 900 долара.    

 

Китайският пазар на електромобили се задвижи сериозно тази година, след като държавата започна да отпуска сериозни субсидии за този път автомобили и обяви, че планът е до 2020 година по пътищата на азиатския гигант да се движат 5 милиона електромобили и хибриди.

Тагове: nissan leaf nissan renault
0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Така е! ( преди 7 години )
    Под супер-хипер "успешнотото" ръководство на г-н Гнус, вече 10 години Рено продължава да бълва гнусни коли, заемащи стабилно последните места по качество и надеждност във всички класации, навсякъде по света!
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    ГНУС-та кантора рено ( преди 7 години )
    пак окупира първите места за най-трошливи и не надеждни коли!
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Хе хе хе ( преди 7 години )
    и от мен Х10 за кантората! )))))))))
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "полудържавната адвокатско-финансова кантора рено! " Мисля, че по-точен не можа да бъдеш. :)
  • #3
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо до рендето ( преди 7 години )
    Полудъжавните перачници СОЦваген и рено убиват десетки хиляди хора чрез канцерогенните си дизеляци!ХОНДА не произвежда въздушни възглавници а КОЛИ, нещо недостижимо за полудържавната адвокатско-финансова кантора рено!
  • #2
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    И тази полудържавна перачница се води по заветите на Гьобелс: ще, ще, ще!Една лъжа повторена 100пъти ставала "истина"!
  • #1
    21 rate up comment 0 rate down comment
    Айде ( преди 7 години )
    айде де,айде!има хеликоптерчета за 20лева дето могат да летят 5минути,а за нас няма кола с батерии например за 10 000лв!Първите дачии струваха 12000лв.няма логика да не й сложиш двигател,скоростна кутия,гърнета, резервоар,радиатори,катализатори,а вместо тях един електромотор и комплект батерии,най-малкия капацитет напр.за 100км.пробег и цената да остане горе-долу същата!Няма начин!Ама няма да могат да ти продават части,консумативи, годишни обслужвания и на 5 години да ти пробутва"новия"модел