IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Micra става много бърз

Nismo подготвя спортна версия на модела

Nissan Micra става много бърз

В края на септември Nissan представи новото поколение на хечбека си Micra, а вече е известно, че японците готвят и "напомпана" версия на модела. Тя ще бъде подготвена от спортното подразделение на компанията - Nismo, откъдето обявиха, че виждат автомобила като главен конкурент на един от отличниците в класа - Renault Clio R.S. Това означава, че най-бързата Micra ще получи двигател с мощност 200-220 к.с.

Nissan Micra става много бърз

Любопитното в случая е, че Nissan и Renault всъщност са партньори, но в случая ще предложат автомобили, които ще се борят един срещу друг за привличането на клиенти. При това в сегмент, където продажбите не са значителни, а Clio R.S. е един от най-успешните модели. Това обаче не притеснява експертите в Nismo, които имат огромен опит в направата на мощни и бързи машини.

Впрочем през 2013 г. в Япония се предлагаше модификация Nissan March Nismo S (на снимката), която разполагаше с двигател, развиващ мощност от 116 к.с. Новата спортна  версия на хечбека обаче вероятно ще получи 1,6-литровия мотор със 190 к.с., който се поставя на Nissan Juke Nismo. За Micra агрегатът ще бъде форсиран допълнително.

Снимка: Nissan

Тагове: renault nissan micra nismo
0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ммм ( преди 7 години )
    Не излизаш с името, а анонимно е много общо,та по въпроса за двигателя не знам защо толкова убедено казвате че в Клиото е от Нисан при положение,че си е на Рено Спорт,както и на Нисмо са си на спортния отдел на Нисан.За качество не сравнявайте,защото ако не беше Рено Нисан отдавна да го няма като марка,а само в архивната литература щеше да се среща.Така че Нисан съществува благодарение на Рено и съюза е най-успешния/не са мои думи,а на специалисти в бранша/.
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Гонс толерира Рено и поради тази причинаспира всякакъв проект за гореща Микра, въпреки, че двигателя на Клио РС е на Нисан. Причинатае да не се пуща гореща Микра е, че от Нисмо ще разковат Рендето с показатели, въпреки, че двигателя е един и същ. Да не говорим коя от двете ще е по-качествена и здрава. Както и да е нека видим резултата и дано се появи и в Европа, а не само на пазарите, където Нисан са най-успешни.