IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Honda остава на Острова

"Брекзит" не успя да уплаши японската компания

И Honda остава на Острова

Honda няма намерение да мести бизнеса си от Великобритания, въпреки че местните гласуваха да напуснат Европейския съюз. Това беше потвърдено от един от висшите шефовете на Honda пред BBC. 

И Honda остава на Острова

Изпълнителният вицепрезидент на компанията Сейджи Кураиши обясни, че Honda „няма намерение” да се изтегля от страната. Японците имат един завод във Великобритания, който обаче е много важен за тях, тъй като там се сглобяват колите им за Европа и Honda иска да го превърне в свой глобален производствен хъб. 

 

Honda инвестира 200 милиона лири в своя завод в Суиндън, за да увеличи производството на компактния Civic с пет врати, тъй като от Англия този модел ще се изнася за САЩ, Европа и дори за Япония. Кураиши допълни, че Honda внимателно ще следи как се развиват „преговорите на Великобритания за напускането на ЕС, тъй като това е важно за нивото на валутните курсове и накъде ще тръгнат продажбите”. 

 

Той допълни, че се „надява заводът в Суиндън да запази производствената си мощност”. Досега от Honda не са искали помощ от британското правителство заради „Брекзит”, но Кураиши обяви, че подкрепата, която получава Nissan трябва да бъде разширена и да се отнася и за другите чуждестранни автомобилни производители във Великобритания. 

 

Ford и Jaguar вече поискаха гаранции от правителството, че няма да пострадат от „Брекзит”. Honda е сред автомобилните производители, които вдигнаха цените на моделите, които предлагат на пазара във Великобритания, след като курсът на лирата започна да се срива спрямо еврото.

Тагове: honda brexit
0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    do RRE435i ( преди 7 години )
    Колата е 2008г 3.0 265к.с.Много си ми харесва, голям кеф е да я карам, но тези дреболиики ме дразнят.
  • #9
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Леле ( преди 7 години )
    Хонда не е това което беше, това исках да кажа (сравненоно с другите японски марки). Аз немски автомобил не мога да коментирам, защото не съм имал опит!
  • #8
    10 rate up comment 2 rate down comment
    до леле ( преди 7 години )
    Ми не знам, не че са нещо най-великите, но според моя опит с марката са си над средното ниво. Аз въобще не искам автоматично да плюя по други марки, просто споделям опит, а повечето които плюят тук, най-често нямат личен досег с марката (важи не само за Хонда).
  • #7
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Леле ( преди 7 години )
    Колегата смехурко ви сравнява Хонда с другите японски производители..обаче комплекса пак се обажда и се почват сравнение с немските коли....Ами прав е! Хонда сравнена с другите япоснки марки, в момента подчертавам, доста понижиха качеството си! Имаме служебен Акорд (2.0 бензин 2010) и чисто нова CR-V 1.6 битурбо дизел (2016 г.) !
  • #6
    4 rate up comment 6 rate down comment
    RRE435i do BMW ( преди 7 години )
    Kolega moga li da te popitam koia godina Z4 kata ti,za6toto tezi ot 2009 do 2013 predi facelifta sa edni ot neka4estvenite v istoriata na tazi varhovna marka.A ako e predi 2009 neznam kakvo o4akva6 kato kara6 dtara kola pa makar i premium
  • #5
    16 rate up comment 2 rate down comment
    до смехурко ( преди 7 години )
    Пич, имал ли си някога нещо произведено от Хонда? Щото не ми звучиш така...
  • #4
    14 rate up comment 3 rate down comment
    fan. ( преди 7 години )
    Аз явно съм голям късметлия , щом за 4 години не ми е гръмнал климатика?!?! Колата е Сивик 1.4 , 100 к.с, I-VTEC. Явно е и на "диета"- не яде масло - като чета тук "компетентни" мнения и се ужасявам! Единствения проблем досега - изгорял датчик на ABS!
  • #3
    12 rate up comment 5 rate down comment
    BMW ( преди 7 години )
    Климатиците на Хонда не ги знам, но мога да ти кажа, че за 5 месеца на Z4-ката ми гръмна два пъти и постоянно светят лампи по таблото.Електрониката също не я знам каква е, но при премиум марките дефектите от това естество не липсват.Новите двигатели на BMW не са ли накичени с един куп турбини?На Фолксваген бая компоненти по електрониката са български а в Унгария се прави ТТ и 4.2 моторите.И те не са цвете и с двигателите и с електрониката.Ти за новия 1.6 IDTEC ли говориш, че е с унгарски турбини
  • #2
    7 rate up comment 23 rate down comment
    СМЯХ ( преди 7 години )
    Хонда в момента е разорен и изостанал франкенщайн.Румънско турбо, унгарска електроника, отвратителни тесни салони, масово гърмящи климатици и лошо качество.В сравнение с който и да е японски производител са подобие на кръжок.Нямат пари да демонтират и без това прекалено бързата си линия,но уреличават сглобките в Турция.Пуснаха един много секретен Сивик със фейслифт за Канада Тайп С и се надяват да оцелеят.
  • #1
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ура няма да има Брекзит.