IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическото BMW i5 ще е готово през 2021

Моделът ще предложи революционни батерии и пълен автопилот

Електрическото BMW i5 ще е готово през 2021

През 2021 г. BMW ще предложи на пазара изцяло електически кросовър, който ще се казва i5. Това съобщава изданието Autocar, като се позовава на свои източници в баварския концерн. Моделът в момента се разработва, като шефовете на производителя смятат, че към него ще има сериозен интерес от страна на клиентите.

Електрическият кросовър BMW i5 ще е готов през 2021 г.

От BMW обясняват, че срокът от 5 години, който е поставен пред инженерите на компанията за направата на този автомобил, не е избран случайно. Баварците очакват сериозен пробив в технологията на електрически превозни средства, който ще позволи увеличение на мощността на техните акумулатори, като същевременно ще намали значително цената им.

Бъдещето BMW i5 няма да има алтернативни версии, работещи на стандартно гориво. За направата на кросоувъра компанията ще използва технологии, на които се залага при хечбека i3 и купето i8. Последният от тези модели ще се появи и като роудстър, като това трябва да се случи през 2018 г.

Друга причина за отлагането на кросоувъра за 2021 г. е разработката на системи за автономно шофиране, с който бъдещото i5 трябва да бъде оборудвано. За направата на електромобила ще бъде използван основно карбон, като с неговото производснво ще се заеме съвместното предприятие на BMW и SGL Carbon в САЩ.

Снимка: Autocar
 

Тагове: bmw i5
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 7 години )
    просто големите марки изпипват нещата и пускат готов продукт,да няма после отзовавания или отрепани хора заради незправни системи.Тесла типично по американски надуха балона си,пуснаха недодялан модел,и обещаха на хората нещо което нямат в момента,само и само да докопат поръчките.
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 7 години )
    2021 ? Тогава вече и Тесла и Нисан и Рено ще продават по половин милион електромобила на година. БМВ, ФВ и МБ направо могат да си спретнат състезане за предпоследното място в сегмента на електромобилите с тия "ще пуснеме конкуpент на Тесла ама след 5 години" ...
  • #8
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не ми харесва,дори и да имам пари никога не бих си го купил.Незнам защо ,но винаги съм олицетворявал тази марка или с бандити/мутри/биячи и тн или с диви нахални *** дето обожават да се засичат,блъскат,ръгат,надбегват и тн простотии.Изобщо некви екстремисти.Поне в бг предимно такива хора притежават и харесват тази марка.Никога няма да си я купят защото е красива,високотехнологична,комфортна или сигурна.А за да се изрезват на хората под прозорците докато спят.Пътни талибани?Не мерси
  • #7
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не мога да разбера защо ,като автомобила е електрически трябва да изглежда задължително "недоправен" и "дървен" на външен вид.
  • #6
    14 rate up comment 9 rate down comment
    МУХАХАХА ( преди 7 години )
    С две думи БМВ ще предлагат през 2021-ва технологии които другите предлагат в момента. Изобщо не са изостанали.
  • #5
    8 rate up comment 6 rate down comment
    The Stig ( преди 7 години )
    Като го гледам това недоразумение дори е правилно да се нарече глокник на колела защото прилича точно на такова си мисля какъв олиго.рен трябва да си за да инвестираш в такъв тип автомобили след пълният крах на и3 и и8 които ги раздават на футболни отбори и полицейски департаменти с подкупи и пак продажбите им са на минус!
  • #4
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Пилот ( преди 7 години )
    Баси и кашона!
  • #3
    4 rate up comment 13 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Kogato izleze napalno electri4eska 4 ta seria na BMW coupe cabriolet,vednaga 6te smenia Teslata koiato sam pora4al nezavisimo ot cenata
  • #2
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мдам немците продължават да учудват с некадърността си!
  • #1
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    Поредният кл.зет!Колко са зле тия не е реално!Първо че не прилича на нищо второ продажбите на всичките им електрически модели са катастрофални дори в Сащ където знаем колко бързо се развива този сегмент!