IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz CLS става конкурент на Panamera Turbo

Седанът ще получи двигател с мощност от над 600 к.с.

Mercedes-Benz CLS става конкурент на Panamera Turbo

Слуховете, че Mercedes-Benz готви пускането на 4-местна суперкола, получиха неочаквано развитие. В компанията са решили да попълнят гамата си не с напълно нов модел, а с доработката на един от вече съществуващите, съобщава Auto Evolution.

Mercedes-Benz CLS става конкурент на Panamera Turbo

Така, в нова суперкола с четири врати ще се превърне седанът, който в момента е известен като Mercedes-Benz CLS. След смяната на поколенията той вече няма да се предлага със стандартните силови агрегати, а ще бъде достъпен само в една модификация, доработена от подразделението AMG.

Според информацията новата генерация на модела ще бъде изградена на модифицираната платформа MRE, използвана и при други автомобили на марката. Силовият агрегат обаче ще бъде изграден от нулата, като това ще бъде 6-цилиндров мотор, развиващ мощност от над 600 к.с.

Основният конкурент на седана ще бъде Porsche Panamera Turbo, който разчита на 4,0-литров битурбо V8 двигател с 550 к.с. Новият модел на Mercedes-Benz ще излезе на пазара през 2019 г., като ще бъде достъпен единствено като седан. Сегашната версия shooting brake (комби) ще отпадне, тъй като тя и в момента не се продава успешно.

Мястото на CLS в гамата на Mercedes-Benz обаче няма да остане празно. Там ще се настани нов модел с името CLE, който в момента се разработва от инженерите на компанията-производител.

Снимка: Mercedes-Benz
 

0 от 500