IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

1040 конски сили за лудата версия на Santa Fe

Hyundai и Bisimoto създадоха вълнуващ SUV прототип

1040 конски сили за лудата версия на Santa Fe

Hyundai Santa Fe едва ли е SUV моделът, който може да накара кръвта ви да кипи със своята мощност, ускорение и динамика. По принцип е така, но хубавото е, че винаги има изключения. 

1040 конски сили за лудата версия на Santa Fe

И едно от тях е предвидено за изложението SEMA в Лас Вегас, където Santa Fe се представя в съвсем нова светлина – вече с означението Santa-Fast и като проект, създаден с помощта на специалистите от Bisimoto. На първо място, невероятното увеличение на мощността – 1040 конски сили, идващи от 3,8-литровия V6 мотор Lambda, който работи с две турбини и сериозно променен интеркулер. 

 

По-сериозните промени обаче са свързани с това, че прототипът е вече със задно предаване, а не с предно като обикновените Santa Fe. Тук се появява и диференциалът, който е много близък до сериозните състезателни образци, разработен на базата на този, които се използва в Equus. А 6-степенната механична трансмисия идва от Genesis R-Spec. Естествено, такава мощност изисква и специално окачване – за това са се погрижили от KW, а спирачната система е разработена и изпълнена от Buddy Club.

Тагове: hyundai santa fe
0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 7 години )
    Чучка писател, не читател:"По-сериозните промени обаче са свързани с това, че прототипът е вече със задно предаване"
  • #1
    5 rate up comment 7 rate down comment
    край ( преди 7 години )
    Проблема е че при тия конски сили понеже колата е предимно с предно предаване като се даде газ колата се разтяга и чак след малко задницата догонва предницата.