IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Никакви турбини - обновеното Ferrari F12berlinetta ще пази традициите

Свирепото купе ще се предлага с атмосферен V12 и с пълноуправляемо шаси

Никакви турбини - обновеното Ferrari F12berlinetta ще пази традициите

Суперкупето Ferrari F12berlinetta ще бъде обновено съвсем скоро, като ще получи ново название - F12 M (Modificata). Спортната кола ще запази свръхмощния си V12 двигател, който обаче ще стане още по-силен, твърди изданието Autocar.
Никакви турбини - обновеното Ferrari F12berlinetta ще пази традициите
Моделът се произвежда от 2012 г. и се очаква след обновяването си да изкара поне още толкова. В близост до базата на компанията в Маранело бе забелязан замаскиран прототип, на който италианците тестват новите компоненти на автомобила.

Според информациите, бъдещото F12 M няма да тръгне в модерната напоследък посока по поставяне на турбини на двигателите за увеличаване на тяхната мощност. Суперкупето ще запази 6,3-литровия V12, който при F12berlinetta развива 740 к.с. и 690 Нм. Лимитираната версия на модела - F12tdf, е още по-мощна, като предлага 780 к.с. и 710 Нм. Тя ускорява от 0 до 100 кч/ч за 3,1 секунди.

Аналогиите с F12tdf не приключват дотук, тъй като се очаква F12 M да получи и същото пълноуправляемо шаси. Интериорът на автомобила също ще бъде сериозно променен, като ще бъде взаимстван от друг модел на Ferrari - GTC4Lusso. Всички подробности за суперколата ще станат ясни по време на автосалона в Женева през март догодина.

Снимка: Autocar
 

Тагове: ferrari f12berlinetta
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 7 години )
    Forza rossa! Bellezza!
  • #8
    13 rate up comment 0 rate down comment
    абв ( преди 7 години )
    Радвам се ,че тук все още има голям брой ценители на истинките спортни автомобили като Ferrari ,които продължават традицията да са неподражаеми!
  • #7
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Та те измениха изцяло правилата в Ф1, за да спрат хегемонията на Ферари, защото другите започнаха да излизат от състезанието и се отказваха - спомнете си бмв уилямс, тойота и подобни. След промяната на правилата златния екип на Жан Тот се разпадна и хората отидоха в други отбори и то все различни. После дойде кризата и 2 години бяха бавени и намалени парите на ферари за Ф1, което доведе и до известно изоставане спрямо Мерцедес, които пък наляха огромни суми през последните 2 год.
  • #6
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пхахаха драги ми наркоманчета със счупени гоуфчета, явно ви е убягнал факта, че в началото на 90-те Ферари е марката с най-бързите модели с турбо двигатели сред всички автомобилни производители.Сигурно сте пропуснали и новия двигател 2.9 литровия, които е разработен от тия "некадърните", с който алфата скъса *** на панамерата на домашната за троше и компания немска писта нали?Сигурно и на калифорнията двигателя сте пропуснали.Коментирайте си пропадните Вагенски марки и не цапайте тук!
  • #5
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Enzo ( преди 7 години )
    Феррари е ЕДИНСТВЕНАТА легенда в света на автомобилите! И най-успешният отбор във Ф1. FuFe, направи си справка кой колко титли има във Ф1, преди да пишеш тъпотии! Ако някой си внушава, че един отбор може пет десетилетия да взима всяка титла в това състезание, значи е просто един ***. Но... Феррари имат най-много. Сега са в застой, но ще бъдат и в подем - както винаги е било. Последният път, когато бяха в подем, това продължи почти едно десетилетие. Четете, четете... с писане само не става!!!
  • #4
    1 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Без турбини защото са им некадърни инженерите.
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Един там ( преди 7 години )
    FuFe, Сигурен ли си, че Фетел кара атмосферка ?;)
  • #2
    0 rate up comment 15 rate down comment
    FuFe ( преди 7 години )
    То за това във Формула1 никакви ги няма, защото използват двигатели без турбини. Нали са консерви.
  • #1
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Един там ( преди 7 години )
    Браво !!!Аман от тия модерни, турбинирани хомомалколитражнитрицилиндрови маторчета..Атмосферен V12 !!!Вива Ла Ферари !!!