IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai започва нова ера с Grandeur

Известният и като Azera луксозен седан излиза на пазара

Hyundai започва нова ера с Grandeur

Компанията Hyundai публикува първи официални снимки и информация за новото поколение на флагмана си Grandeur. Премиерата на модела за пазара в Южна Корея се състоя в Сеул, а представянето му за останалите пазари ще се състои по време на автосалона в Лос Анжелис през ноември.
Hyundai започва нова ера с Grandeur
Седанът е особено важен за Hyundai в САЩ, където се предлага под името Azera, а от ръководството на производителя са категорични, че шестата му генерация ще се превърне в "началото на нова ера в историята на марката". Луксозният модел е получил фирмената трапецовидна решетка на радиатора, нови главни фарове и напълно нов капак на двигателния отсек.

Засега от Hyundai не съобщават технически детайли за автомобила, но неофициално от компанията признаха, че Grandeur е изграден на базата на новото поколение на седана Kia K7, който на пазарите извън Южна Корея се предлага под името Cadenza.
Hyundai започва нова ера с Grandeur
Очаква се в гамата двигатели да бъдат включени 4-и и 6-цилиндрови бензинови и дизелови мотори. Топ-версията на модела ще получи 3,3-литров туин-турбо двигател, който ще се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Тази трансмисия е изцяло собствена разработка на групата Hyundai-Kia. Предвижда се излизането и на хибридна модификация.
Hyundai започва нова ера с Grandeur
Продажбите в родината на модела стартират през януари, а на останалите пазари той ще бъде достъпен в началото на следващата пролет.

Снимки: Hyundai

Тагове: hyundai grandeur azera
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    LEX ( преди 7 години )
    Аз пък не виждам толкова дизайн от Мазда 6, колкото изцяло изкопирана задница от Рено Талисман...
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Who Cares ( преди 7 години )
    Tvyrde mnogo Mazda 6 v dizaina.
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Радев ( преди 7 години )
    Първото поколение на "Грандьор"-а е сред най-подченяваните коли на пазара, включително и в България. За по-малко от 10 бона могат да се намерят чудесни екземпляри на 7-8 години и на по-малко от 150 000 км с всички екстри за времето си. Единствен недостатък са големите V6 бензинови мотори, които дават сериозен разход
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Бивааа ( преди 7 години )
    Това е добро попадение, да вземат да купят ония лигенаджии от ***, поне да се разширят.Хюндая почна от едни лицензни бангии а сега не отстъпва по нищо на големите играчи.
  • #1
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Един там ( преди 7 години )
    Бива.Напоследък, Хюндай правят убави МПС-та.Скъпички, но качествени. Нашенеца още не мое да се пречупи, че кореецо просто прави добри коли..За мен, им липсва индивидуалност.Другото си е на ниво. Браос !