IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda избра нова посока на развитие

Японците се насочват към екологично чистите автомобили

Honda избра нова посока на развитие

Нова цел пред компанията Honda е в края на следващото десетилетие да продава над 1 млн. хибридни, водородни и електрически автомобили. Това обяви генералният директор на японнския производител Такахиро Хачиго, цитиран от Automotive News.
Honda избра нова посока на развитие
Трябва да се отбележи, че посочените от топ-мениджъра цифри се отнасят само за пазара в САЩ, където Honda играе важна роля. Изявлението на Хачиго изглежда доста смело на фона на продажбите на подобни модели през 2016 г. – едва 2329 екологично чисти автомобила.

Шефът на Honda допълни, че в близките години моделната гама на компанията, в това число и на нейната премиум-марка Acura, ще бъде разширен значително. Предстои излизането на голям хибриден седан, а също така и на хибридни версии на Honda Civic и на кросовъра CR-V. В сегмента на водородните атомобили марката ще продължи да развива модела FCV, който ще се появи на пазара до края на годината.

Що се касае до електромобила, то в момента японците предлагат само един модел – Honda Fit EV (на снимката). В компанията обаче смятат да наваксат това изоставане и предстои съвсем скоро да бъде постигнато партньорско споразумение с друг голям производител, с когото съвместно ще се произвеждат превозни средства на ток.

Снимка: Honda

0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това, че има хора с пари в Япония, които искат да карат нещо вносно и нещо премиум както е по цял свят не значи, че същите тези хора с пари разбират от коли-те просто си купуват престиж. Човек, който наистина разбира от коли не би посегнал към тези марки.
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    дошоникой не е казал ,че продават повече на техния пазар от техните им тамагочитаима ги в доволни количества и са предпочитани от самите японци - ако могат да си ги позволят !точно и яснокакво подскачаш *** зомбиран !
  • #9
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо до до Дошо ( преди 7 години )
    К'во да пра'им?Караме го!Макар и стар е много по-екологичен от всеки един чисто нов дръгел на СОЦваген.
  • #8
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    предлагам на всички японо -поклонници да се поразходят по улиците на токио безплатно с гугъл стриит вю и да поразгледат колко НЕМСКИ автомобили имапо тях японците безкрайно уважават и ценят европейските коли и ги предпочитат пред технитезащо - питайте тях !същото важи и за Корейците !дано това малко поохлади "страстите" им , но се съмнявам- там е диагнозата на бедния дошовак !
  • #7
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Аглоко Сан ( преди 7 години )
    Дошко ,баба..говорейки за екология..ако случайно не си бил в Япония,яхвай Сивика и *** първо да се запознаеш с порядките там.Не копирай неща които нямат приложение тук щото е смешно.Нещата са много по-сложни от паразитното бръщолевене тук.А за японците не знаеш толкова неща колкото и за автомобилите като гледам.Айде със здраве.
  • #6
    5 rate up comment 12 rate down comment
    до Дошо ( преди 7 години )
    Да,ама твоя стар Сивик е дизелов двигател на още по-стра Астра! К'во пра'им сега!?
  • #5
    29 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    В края на живота си Соичиро Хонда е завещал марката да бъде насочена към екология.Той е казвал, че като собственик на фирмата произвеждаща най-много ДВГ в света осъзнава отговорността си към хората и прородата.За това дори дилърите на марката да са умолявали централата на ХОНДА да бъде направен V8 за Леджънд и Пилот японците са отказали.Г-н Хонда е бил изключителен човек.
  • #4
    25 rate up comment 5 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Японците тая посока я избраха още преди 20 години. Немците а тези които ни тровят с канцерогенни технологии все още, но гледам и техните лоени тикви са взели малко по малко да увират вече..
  • #3
    8 rate up comment 24 rate down comment
    Ама Те ( преди 7 години )
    Ама те и от косачките излязоха,всичко е B&Sвече,лош или добър, а великите им уж косачки и ала бала вече няма.Да не говорим за поддръжка на части пародиине комичен джапан мениджмънт.А колаборацията с електрика им е спасението да получат от небето върт.момент.Нещо което го нямат и до днес горките.На ви леки буталца,чайници по 1.5 9000 оборота и 3 съединителя..Торк от обороти е тъпня и тия го доказаха последните 100 години.
  • #2
    8 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    най еколкогично ще е да спрат да се занимават с това, което не могатда правят косачки и моторчета за лодки, мотопеди за индия и пакистан и толкоздругото не им се получава от години вече