IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford се отказва от хардкор-версията на Focus RS

Разработката на хот-хеча с 400 к.с. e пред закриване

Ford се отказва от хардкор-версията на Focus RS

Компанията Ford почти сигурно ще се откаже от разработката на най-екстремната модификация на „напомпания” хечбек Focus RS – RS500. Това съобщава изданието Autocar, което се позовава на свои източници.
Ford се отказва от хардкор-версията на Focus RS
Според информацията проектът все още не е официално закрит, но крайното решение за това е въпрос на дни. Идеята на шефовете на Ford е да оптимизират разходите по разработката на нови модели. Освен това маркетолозите на компанията са на мнение, че подобен автомобил не е икономически обоснован. Техните проучвания сочат, че Focus RS500, който ще развива 400 к.с., ще предизвика интерес в Европа, но не и в САЩ.

Още през май тази година ръководството на американския производител на свое заседание е обсъждало възможността за спиране на разработката. Тогава главният инженер на Ford – Радж Наир, е успял да защити проекта и крайното решение е било отложено.
Ford се отказва от хардкор-версията на Focus RS
През лятото се появиха дори снимки на тестови прототип на Focus RS, за който се твърдеше, че е именно новата версия на модела. Тя трябва да бъде със 100 кг. по-лека от сегашната, като ще разчита на същия 2,3-литров мотор EcBoost. Неговата мощност обаче ще бъде увеличена от 350 на 400 к.с.

Снимки: Ford, Motor1
 

Тагове: ford fous rs
0 от 500