IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хенрик Фискер показа втора снимка

Още малко информация за новия модел на датския дизайнер

Хенрик Фискер показа втора снимка

Датският дизайнер Хенрик Фискер показа втора снимка на новия си електромобил, който трябва да е съперник на Tesla Model S. Миналата седмица Фискер публикува първото изображение на новия модел, а сега дойде време да видим и предницата на електромобила. 

 Хенрик Фискер показа втора снимка

Дизайнът е доста по-агресивен в сравнение със старата Karma, а Фискер поясни, че в трапецовидния отвор в центъра на предната решетка са разположени радар и камера. 

 

Бившият дизайнер на Aston Martin обясни пред Business Designer, че новият му електромобил ще изминава над 640 километра с едно зареждане, както и че смята, че Tesla е единственият реален съперник на новото му творение. В близко бъдеще обаче това може и да се промени, тъй като предстои премиерата на серийната версия на Mission-E на Porsche. 

 

Последната компания на Фискер – Fisker Automotive, се превърна в един от най-зрелищните провали в новата история на автомобилната индустрия. Моделът на компанията – Karma, закъсня на няколко пъти, а когато най-после се появи на бял свят се оказа, че качеството на производството му е доста ниско. 

 

По-късно фалира доставчикът на батерии за Karma, а през 2012 ураганът „Санди” унищожи няколкостотин готови автомобила, складирани на пристанище, като застрахователят на Fisker Automotive отказа да покрие щетите. Хенрик Фискер напусна компанията, а в края на 2013 тя банкрутира. По-късно фирмата беше купена от китайската Wanxiang Group и възкръсна като Karma Automotive. Фискер пък стартира нова компания – Fisker Inc.

Тагове: fisker
0 от 500