IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Qoros направи всъдеход, но с предно предаване

Новият 3 GT ще се предлага само с 1 двигател и може би най-сетне ще стартира китайската инвазия в Европа

Qoros направи всъдеход, но с предно предаване

Моделната гама на китайско-израелския бранд Qoros бе попълнена от всъдеходен седан – 3 GT, който се присъединява към предлаганите вече 2 кросовъра, седан и хечбек. Официалната премиера на автомобила ще се състои по време на предстоящото изложение в Гуанджоу, Китай.

Петият модел на Qoros е всъдеходен седан
Новият Qoros  3 GT навлиза в един сегмент, където конкуренцията не е особено сериозна. В него най-популярният модел е Volvo S60 Cross Country, който обаче разполага със система за задвижване и на четирите колела. За разлика от него, 3 GT е с предно предаване, а всъдеходните му качества се изчерпват с увеличения до 170 мм клирънс и със специалната пластмасова защита по каросерията.

Автомобилът ще се предлага само с един двигател – 4-цилиндров бензинов турбомотор с обем 1,6 литра, развиващ мощност от 156 к.с. Той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия или с автоматична трансмисия с 2 съединителя и същия брой предавки. Стандартният седан Qoros 3 е достъпен и с 1,6-литров атмосферен мотор със 126 к.с.
Петият модел на Qoros е всъдеходен седан

Брандът Qoros бе създаден от китайския концерн Chery и израелската Israel Corporation. Всички модели са построени на една платформа, а идеята на шефовете на марката е автомобилите да се предлагат не само в Китай, но и в Европа.

Снимки: Qoros

Тагове: qoros 3 gt
0 от 500