IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Третият Opel Meriva също става кросовър

Моделът ще дебютира през пролетта на идната година

Третият Opel Meriva също става кросовър

Сегашният Opel Meriva дебютира още през 2010 г. и бе позициониран като типичен семеен автомобил. Неговото основно предимство бе практичността, но въпреки това нещата не се получиха. С всяка изминала година продажбите на модела спадаха, за да достигнат до 53 000 бройки през 2015 г.
Третият Opel Meriva също става кросовър
Това накара ръковдството на GM да преразгледа концепцията си засамия автомобил и да съкрати разходите и усилията по направата на негов наследник. Той ще се появи догодина, като ще изхползва платформа на PSA Peugeot-Citroen. В случая обаче става дума не за новото модулно шаси EMP1, а за старата PF1, която е в основата на Peugeot 2008 и Citroen C3 Picasso.

Именно с тези два модела ще се „сроди” новата Meriva, съобщава изданието Automotive News Europe, което цитира шефа на Opel Карл-Томас Нойман. По думите му обаче не става дума за бейдж-инженеринг, а за напълно нов модел. Той ще се отличава от французите не само по агресивния си дизайн, но и със силовите си агрегати.

Не е изключено дори Meriva да получи ново име, за да може да бъдат избегнати асоциациите със сегашния модел. Микрованът ще прилича максимално на кросовър, но ще запази практичните си качества и лесно трансформируемия салон. Той ще се отличава от новата Mokka, като няма да се предлага със система 4х4. Причина е, че платформата PF1 става само за автомобили с предно предаване.

Снимка: Opel
 

Тагове: opel meriva
0 от 500