IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От Skoda Fabia ще се роди субкомпактен SUV

Пазарната премиера на новия модел ще е през 2018 година

От Skoda Fabia ще се роди субкомпактен SUV

Skoda планира производството на субкомпактен SUV, който ще е базиран на популярния модел Fabia, а пазарната премиера на новия модел е насрочена за 2018 година. Това потвърди члена на борда на директорите на Skoda Кристиан Щрубе, който отговаря за развитието на новите модели, пред Auto Express. 

От Skoda Fabia ще се роди субкомпактен SUV

SUV версия на Fabia ще е пряк пазарен съперник на Citroen C4 Cactus и Nissan Juke, както и на изключително успешния Renault Captur. Разработването на новия модел е стартирало преди две години, но едва сега идва решението за старта на серийното му производство. 

 

„Не можем да си позволим да пренебрегнем пазара на компактните SUV модели, който лайфстайл елементи в себе си – обясни Щрубе. – След Kodiaq и Yeti вече сме се насочили точно в тази посока и аз работя по този проект.” 

 

Skoda няма да е първата марка под шапката на VW Group, която ще навлезе в сегмента на субкомпактните и компактните SUV автомобили. От SEAT беше потвърдено по време на салона в Париж, че испанската марка ще предложи на пазара своя Arona, който ще дебютира през втората половина на 2017 година. Volkswagen също работи по свой проект – T-Roc, който е базиран на Polo и също ще излезе на пазара преди кросоувъра на Skoda. 

 

А с новия модел ще започне и развитие на SUV гамата на Skoda. Предполага се, че следващото поколение на Yeti вече ще е по-голямо и ще е пряк пазарен съперник на Nissan Qashqai, като моделът ще бъде позициониран точно под Kodiaq.

Снимка: Интернет

0 от 500