IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda ще произвежда SUV-купе

Новият модел ще е базиран на Kodiaq

Skoda ще произвежда SUV-купе

SUV-купето на Skoda, което ще е базирано на най-новия модел на чехите – Kodiaq, е получило зелена светлина за Европа, съобщи списание Auto Express. Единственият проблем пред Skoda е, че шефовете на компанията трудно ще намерят свободни производствени мощности, за да го пуснат на пазара на Стария континент. 

Skoda ще произвежда SUV купе

По-рано тази година босът на чешката марка Бернхард Майер потвърди, че този модел ще се продава в Китай, но отговори уклончиво за възможността автомобилът да се продава в Европа. Skoda подсказа още през 2015, че обмисля възможността да пусне съперник на Range Rover Evoque, BMW X4 и Mercedes GLC, като чешкият модел ще е малко по-голям на размери.

„SUV-купето е чудесен дериват – заяви Майер на пресконференция в Прага. – Така Skoda ще стане по-емоционална марка.” 

Сега потвърждението дойде от члена на борда на директорите на Skoda Кристиан Щрубе, който отговаря за развитието на новите модели. 

„Искаме да предлагаме този автомобил в Европа – обясни Щрубе. – Истинският проблем е, че в момента не разполагаме с производствен капацитет да сглобяваме всичко, което искаме да извадим на пазара. Този модел има наистина голям потенциал за пазара в Европа. Това ще е добър бизнес модел. Сега обаче продаваме толкова много коли, че дискутираме къде точно ще произвеждаме новия модел. Новият SUV-купе ще е следващата крачка в развитието на Skoda като марка. Ние сме компания, която залага на практичните и функционални автомобили, сега ще направим крачка към клиентите, които търсят повече емоция.”

Тагове: skoda kodiaq
0 от 500