IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari кръщава модел на Михаел Шумахер

Компанията отбелязва 70 години откакто произвежда автомобили

Ferrari кръщава модел на Михаел Шумахер

Един от петте специални модела, с които Ferrari ще отбележи 70-я си юбилей, ще носи името на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер. Информацията се появи в няколко италиански медии и в Auto Bild, но още не е официално потвърдена от Скудерията. 

 Ferrari кръщава модел на Михаел Шумахер

Компанията планира 350 „специални” коли – по 70 от всеки един от петте модела, които са в производство в момента. Засега се знае също така, че един от моделите ще бъде кръстен на холивудския актьор Стивън Маккуин. 

 

Михаел Шумахер е най-успешният пилот във Формула 1 в историята на Ferrari с пет поредни световни титли между 2000 и 2004, а този период е и най-успешния изобщо в състезателната история на Скудерията. Михаел пострада тежко при падане на ски в края на 2013 година все още се възстановява в дома си в Швейцария след няколко черепно-мозъчни операции и на практика няма информация за състоянието му. 

 

В негова чест ще бъде кръстена специалната версия на 488 GTB, като колата ще получи допълнението „The Schumacher”. 

 

Ferrari влиза сред автомобилните производители през 1947 година, като това се приема за начало на производството на коли – тогава се появява Ferrari 125 – първият автомобил с емблемата на Ferrari. Иначе Енцо Ферари и екипът му сглобяват първите си коли през 1940 година, но тогава те все още не носят името на Ил Комендаторе.

Тагове: ferrari 488 gtb
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ОПС ( преди 7 години )
    Който е фен и е запознат с историята на пилота може да изрази признателноста си по съвсем различни начини. Тук става въпрос за пари.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    явд ( преди 7 години )
    Всички изброени от теб личности не са приковани на смъртно легло -това имам в предвид,че са избързали .Не съм хейт,а истински фен на Шумито и ме боли.
  • #2
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Carlos Sainz Edition на Тойота Селика да не би да е кръстена на мъртъв човек?! Статуята на Майкъл Джордън пред Unated Center да не би да е на мъртъв човек? Нужно ли е някой да е мъртав за да изразиш признателност към постиженията му?!?! Или просто си си хейтърче!!!
  • #1
    7 rate up comment 12 rate down comment
    5 ( преди 7 години )
    Бързате да печелите .Не е ли малко рано да се кръщават коли....с имена на живи хора. Кофти ми ,е все едно е умрял.