IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla сменя „автопилота” с автономна система

Автомобилите на американците все още са далеч от напълно самостоятелно придвижване

Tesla сменя „автопилота” с автономна система

Компанията Tesla Motors спази обещанието си да представи нов подукт, макар и 2 дни след първоначално обявения срок. Производителят на електромобили обяви, че спира използването на противоречивата полуавтономната система Autopilot, като я заменя с напълно ново оборудване за автономно придвижване.
Tesla смени „автопилота” с автономна система
Системата се казва Hardware Two и включва 8 камери, заснемащи цялата околна среда, 12 ултразвукови сензора с подобрена чувствителност, както и нова версия на радара, който бе използван в досегашната система Autopilot 8.0. Работата на всички устройства ще бъде координирана от компютър с увеличена 40 пъти производителност.

Всичко това трябва да позволи на автомобилите на Tesla да се придвижват напълно автономно, но според представител на компанията това ще отнеме години. Първоначално новата система ще се заеме със събирането на данни,  като този процес ще завърши едва след като колите навъртят няколко милиона мили.
Tesla смени „автопилота” с автономна система
От компанията допълват, че в новото оборудване на първо време няма да влизат функции като система за екстремно спиране, адаптивен круиз-контрол, както и система за поддържане на лентата на движение, тъй като все още не е готов софтуерът, който трябва да ги поддържа.

Снимки: Tesla Motors

Тагове: tesla motors
0 от 500