IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическото BMW Серия 3 ще има пробег 500 км

Конкурентът на Tesla Model 3 ще се предлага в два варианта

Електрическото BMW Серия 3 ще има пробег 500 км

За намеренията на BMW да пусне модификация на 3-Series, задвижвана изцяло на ток, стана ясно още през лятото. Изданието Automobile Magazine обаче разкрива техническите характеристики на седана, който ще трябва да се конкурира с Tesla Model 3.
Електрическото BMW 3-Series ще има пробег от 500 км
Според информацията електромобилът на баварците ще се предлага в два варианта – с 320 и 408 к.с., като първият ще бъде само със задно предаване, докато вторият ще разполага със система за задвижване и на четирите колела. С едно зареждане „тройката” на ток ще може да измине около 500 км.

В BMW са наясно, че техният модел трудно ще достигне продажбите на Tesla Model 3, от който до момента са поръчани над 400 000 бройки. В същото време обаче сегашното BMW i3 записва лек ръст на продажбите, но той е крайно недостъчен. И затова излизането на нов електрически модел е крайно наложително за баварците.
Електрическото BMW 3-Series ще има пробег от 500 км
Очакванията са електрическото 3-Series да бъде готово още в края на 2017 г., като през 2018 г. ще се появи и версия на ток на BMW X3, която на свой ред ще се конкурира с Tesla Model X. Баварците работят и върху електрическо купе – i6, но то ще бъде готов едва в края на десетилетието.

Снимки: BMW
 

Тагове: bmw 3-series
0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 3 rate down comment
    patanov ( преди 7 години )
    BMW още преди 2 години си имахе тестови електрически единички в Мюнхен. Най-вероятно вече са натрупали достатъчно данни за поведението на колите и могат смело да ги пуснат в серийно производство. Не става само с четене на сайтове ;)
  • #11
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Писар ( преди 7 години )
    Статията е ялова,коментарите също. Това БМВ се търкаля и продава в краварника и изобщо не е лошо като гледам...на практика евро-амбреажите пак са изкла.т,етни от краварите.Всичко ново за там отива а тука нищо. Мръсни двулични политици от там идват всичките беди.
  • #10
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    само онзи от фиат си призна, че чака Тесла да му покаже как се прави достъпен електромобил с ел.пробег над 300км без допълнително зареждане
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    smqh ( преди 7 години )
    enzo, бмв показаха ли тия тройки някъде???тия статии май са си измишльотини непотвърдени от бмв
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    ЗЕНЦО ( преди 7 години )
    Енцотата си лаят, Мъск си продава.И за разлика от всички други даде достъп до технологиите си безплатно. Едва след като той доказа че може да има мощна, бърза, красива, луксозна и автономна електрическа кола големите производители се засилиха да правят тролеи.
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    do ENZO ( преди 7 години )
    *** HILTI се хвалят, че батериите на пробивните им машини са като на Тесла ти казваш,ч е това е нищо.Я дай пример за някоя марка с по-добри батерии и се обоснови защо са по-добри.
  • #6
    12 rate up comment 3 rate down comment
    ТМ ( преди 7 години )
    Така еНо пък и не можем все да чакаме кака Кина да се накани, нали? Американците започнаха да правят роудстъри още от 2006-та, дами и господа. Къде е БМВ 10 години по-късно?
  • #5
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Enzo ( преди 7 години )
    До "Разликата е, че..."На бас, че тройката на ток ще е в продажба преди Теслата, на която й събират "поръчки" за по 1000 долара без да е ясно дори приблизително когато хората ще имат възможност да направят окончателна поръчка и кога в крайна сметка ще си получат колите. Не се излагайте! Тесла предлага допотопна технология, която дори не ползва най-новите достижения в областта на батериите.Батериите на последните смартфони са по-добри от тези в Тесла! Всички производители могат по-добре от Тесла
  • #4
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Разликата е, че ... ( преди 7 години )
    Тесла е вече фактор на пазара, на бенвето и подобните вурстове са все още "ще" - бъдещо не идващо време.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    нововнос ( преди 7 години )
    А за цената някаква информация няма ли ад има?