IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi представя три електрически модела до 2020 година

Старта ще даде кросоувър, следват лимузина и градски автомобил

Audi представя три електрически модела до 2020 година

Гамата електрически модели на Audi ще нарасне сериозно в следващите няколко години, обяви босът на марката Руперт Щадлер пред списание Autocar. 

 Audi представя три електрически модела до 2020 година

Той потвърди, че компанията ще представи три нови електрически модела до 2020 година: кросоувър, луксозен седан и градски електромобил. Щадлер обяви, че кросоувърт, който ще дебютира пръв, ще получи името E-Tron, като досега това наименование се използваше за допълнение към вече съществуващ модел, за да указва, че той е електрически. 

 

„Можем да сравним първия електрически кросоувър с първия автомобил Audi Quattro, който всички наричаха просто Quattro – обясни босът на Audi. – В по-дългосрочно бъдеще E-Tron ще остане като означение на електрическите модели. Но ще го използваме и като допълнение на други модели, на които електрическият вариант е версия.” 

 

Според източници от Audi, луксозният седан ще носи името А9 E-Tron и ще има същото задвижване като кросоувърът – три електромотора, най-вероятно един на предния мост, а другите два – на задния. Такава беше схемата на задвижване на прототипа на кросоувъра – E-Tron Quattro, който дебютира миналата година във Франкфурт. 

 

Лимузината ще е съперник на Tesla Model S и се очаква да има пробег от поне 500 километра. Щадлер се оказа доста по-словоохотлив по отношение на бъдещия градски електромобил на Audi. 

 

„В момента има сериозно търсене на градски модели, особено в най-големите градова на света – обясни Щадлер. – При тях пробег между 350 и 450 километра с едно зареждане е повече от добро постижение. Но трябва да създадем градски модели, които да са компактни размери, но с просторен интериор.” 

 

Предполага се, че за разлика от кросоувъра и лимузината, градският електромобил на Audi ще е базиран на платформата на Volkswagen, създадена за електрическите модели на компанията.

Още по темата: Руперт Щадлер в ексклузивно интервю за "КОЛЕЛА" по Bulgaria ON AIR:
 

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Абе това е нищо2090г всиките им коли ЩЕ са електрически.
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Ufff ( преди 7 години )
    Наистина доста прекаляват с щето. Ако чакат до 2020 ЩЕ изгубят всичко. Дори и моето ще е станало на 8 години и ще съм го засилил нанякъде. А следващата ми кола трябва да бъде електрическа или поне плъгин хибрид и ако няма нормално електрическо Ауди, толкова по-зле за тях...Аз карам всичко, което ми хареса.
  • #1
    15 rate up comment 9 rate down comment
    всв ( преди 7 години )
    Ауди Ще, Ще, Ще.... тв дано издрапат до 2020г че с тея нафтви печки в гамата не се знае.....