IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия забрани на Tesla да ползва термина „автопилот”

Според министерството на транспорта така се заблуждават клиентите

Германия забрани на Tesla да ползва термина „автопилот”

Министърът на транспорта на Германия Александър Добриндт подписа писмо, в което иска от Tesla Motors да се откаже от използването на термина „Автопилот” в своя реклама. В официалното съобщение на Федералната агенция по автомобилен транспорт се казва, че по този начин клиентите на компанията-производител на електромобили се вкарват в заблуждение, съобщава агенция ”Ройтерс”.
Германия забрани на Tesla да ползва термина „автопилот”
От ведомството са категорични, че подобна формулировка създава усещане у шофьора, че той не трябва постоянно да следи за обстановката на пътя и съответно намалява неговата бдителност. Според властите в Германия, в случая става дума не за автопилот, а за електронен асистент на водача.

В Tesla Motors обаче не са съгласни с подобно тълкуване. Представител на компанията заяви, че терминът „Автопилот” от години се използва в аерокосмическия отрасъл, въпреки че и там става дума за системи, които си взаимодействат с живи хора.

„При правилно използане автопилотът намалява натоварването от шофьора и допълнително защитава него и пасажерите в сравнение с напълно ръчното управление на автомолила. Същото се случва и при самолетите”, обясниха от прес-службата на Tesla.
Германия забрани на Tesla да ползва термина „автопилот”
До момента в цял свят бяха регистрирани редица случаи, при които модели на американския производител на електромобили катастрофираха по време на движение на автопилот. В три от тези инциденти загинаха хора, което увеличи натиска от страна на властите върху компанията на Илон Мъск.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla motors
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Първите анонимници, които говорят засамолетитесатолкова зле, че си мисля дори, че те дори и на пътнически самолет не са се качвали. Най-голямата глупост е, че всички самолети си комуникирали помежду си. А самото сравнение самолет/кола е пълна тъпня. И да на Тесла системата е наистина автопилот, защото автоматично пилотира/кара колата без човешка намеса и не е никаква заблуда. А забравиха ли германците, че точно те въведоха термина автопилот в колите!На екстрата на круизконтрол му викат така.
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    оле мале ( преди 7 години )
    Ей го един рекламен агент дето не си е пил хапчетата.,Какво да говорим кола била самолет..е тука почва диагнозата. Хора вземайте пример от Дошето,редувайте червените и зелените хапчета ,че болестта не прощава. Копи-пейстни си епикризата младеж..а не некви УК-ски сайтчета..
  • #6
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Хаха ( преди 7 години )
    Автопилотът не е за ***! И точно поради идиотските злоупотреби вече не можеш да се движиш без ръцете на волана за повече от 5 мин. Изключва се и колата отбива. В крайна сметка той е да те защити от заспиване и инцидент, а не да си бъркаш в носа!А швабата не го слушайте! Той сега го играе ощипана госпожица, понеже му намирисва на изтървана риба хахаха
  • #5
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Хаха ( преди 7 години )
    за който не чете езика на Шекспир - спасен човек с пристъп, закаран от колата до болницата.ТРЕТО Автопилотът е изцяло променен с последния ъпдейт. (Яко шум се вдига щом колата кихне накриво, а колко на ден *** запалени в смрадливите ДВГ коли, а?!) Сега колата следи 360 градуса обстановката, сама се качва на магистрала и ускорява да се включи и ако и чукнеш мигача на магистралата изпреварва сама и се прибира после.
  • #4
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Хаха ( преди 7 години )
    Нагла твар са самоуките философи, ръсещи заблуди. Кога я карахте тая кола, кога я видяхте наживо и разпитахте лично някой собственик, та станахте такива разбирачи?! ПЪРВО Теслата Е самолет. В сравнение с някой Premium V12 e като совалка пред училищен автобус : DВТОРО това е 100% автономен автомобил, дори преди пълните изменения в автопилота наскоро. http://***.bbc.co.uk/newsbeat/article/37009696/tesla-car-drives-owner-to-hospital-after-he-suffers-pulmonary-embolism
  • #3
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Айнщайн.. ( преди 7 години )
    Твърденията на Тесладжиите не само не са верни но имат и претенции..Нагла твар.От панти века има круиз контрол..лош или добър го има.И пести гориво дори.А ,че масово се втълпява на паплачта че всичко е забавление това го вижда всеки.Е да ама не,шофирането изисква цялото внимание на водача и цялята му мисловна дейност.Точка. Има моменти когато може да се пие,пуши и прочее..ама да оставиш всичко на 5 кьопави датчика.Безумие.Ми да си пусне и едно бързо п...клипче докато отива до работа..водача..
  • #2
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Другото е че всички самолети имата системата на борда и комуникират помежду си , докато колите с такива системи като тесла са сред рояк други препятствия и автомобили без такива системи.
  • #1
    34 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Как ще сравняват това със самолетите? Самолета може да излети и да се приземи сам на автопилот както и да отиде изцяло от точка А до точка Б. В самолетите има толкова много електроника, която следи толкова много неща, че само платките и чиповете намиращи се в един самолен са доста повече като обем от автомобил Тесла и всичко това е за самолет, който се движи доста самотно в небесата, за разлика от автомобил който се движи на сантиметри от препятствия от всички посоки, я кола, дърво, камък, дупка