IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

900 коня и странно име за конкурента на Tesla

Първият модел на Ativea ще се казва Atvus, снимката му вече изтече от патентното ведомство

900 коня и странно име за конкурента на Tesla

Първият електромобил на американо-китайската компания Ativea, който ще бъде оборудван с агрегат с 900 к.с. и ще се позиционира като конкурент на Tesla Model S, ще се казва Atvus. Това съобщава изданието Recorde, което освен информация за модела публикува и негова снимка, подадена в патентното ведомство.


Известно е името на бъдещ конкурент на Tesla Model S


Производството на електрическия автомобил ще бъде съсредоточено в завода в Китай, като във финансирането участвват местният производител BAIC, както и японската фирма Mitsui. Според информациите премиерата на Atieva Atvus е планирана за декември тази година, а стартът на продажбите ще стартира през 2018 г.

Очаква се Atvus да получи същия силов агрегат, на който разчита прототипът Edna, представен от компанията Ativea през лятото на тази година. Моделът е изграден на базата Mercedes-Benz Vito и разполага с два електромотора с мощност 900 к.с., две скоростни кутии, два блока за електронно управление и комплект литиево-йонни батерии с капацитет 87 кВт/ч.

Компанията използва товарния фургон за изпитания на силовите агрегати и за настройка на техните електронни системи. По време на тестовете машината успя да изпревари Tesla Model S и Ferrari California в съревнование на прав участък от писта.

Снимка: Recorde

Тагове: atieva
0 от 500