IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini възкреси първия си модел

И десет неща, които не знаете за легендарната италианска компания (видео)

Lamborghini възкреси първия си модел

Компанията Lamborghini напълно реставрира един от екземплярите от спортното купе 350 GT, което е първият сериен автомобил на марката. Двувратката се произвежда през периода 1964-1966, като от нея са направени едва 120 единици.

Lamborghini възстанови първия си сериен модел

С възстановяването на машината се е заело подразделението Polo Storico, което се е специализирало в раставрацията и обслужването на стари автомобили на италианския производител. Специалистите са се трудили близо година, за да могат да върнат купето в оригиналния му вид.

Lamborghini възстанови първия си сериен модел

Работата по каросерията – възстановяване и боядисване, е отнела повече от 1150 часа, а възстановяването на двигателя и електрическата система 750 часа. Реставрираният автомобил дори е направил няколко обиколки на пистата в Модена.

Lamborghini възстанови първия си сериен модел

Купето Lamborghini 350 GT е оборудвано с 3,5-литров V12 двигател с мощност 270 к.с., работещ в комбинация с 5-степенна меанична скоростна кутия ZF. Спортният модел ускорява от 0 до 100 кч/ч за 6,8 секунди и развива максимална скорост от 254 км/ч.


Още по темата: 10 неща, които не знаете за Lambo (видео):




Снимка: Lamborghini

Тагове: lamborghini 350 gt
0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Ганчовец ( преди 7 години )
    Харесва ми, как радиото и часовника пред пасажерското място - защо са му на шофьора, като си имам всички тези часовничета и тарикатски копченца и v12 отпред?