IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Honda CR-V получи турбомотор

Японците представиха 5-ото поколение на кросовъра

Новата Honda CR-V получи турбомотор

Компанията Honda представи петото поколение на кросовъра си CR-V за американския пазар. За първи път в гамата на модела е включен бензинов турбомотор.
Новата Honda CR-V получи турбомотор
Всъдеходът вече ще се предлага с 1,5-литровия турбодвигател с 4 цилиндъра, която дебютира при 10-ата генерация на Civic. Мощността на агрегата обаче е увеличена с 15 к.с. и при CR-V развива 190 к.с. и 243 Нм въртящ момент.

В гамата мотори остава и предишният 2,4-литров атмосферен агрегат, развиващ 184 к.с. и 244 Нм въртящ момент. И двата двигателя работят в комбинация с вариаторна трансмисия. Моделът ще се предлага както с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. Разстоянието между двете оси е увеличено с 41 мм в сравнение с предното поколение, като достига 2261 мм. Благодарение на това с 53 мм е нараснало свободното пространство за краката на пътниците на задните седалки.

Екстериорът и интериорът на новия модел са изцяло в стилистиката на Civic. Кросоворът се предлага със светодиодни фарове и активни клапи в решетката на радиатора.Honda CR-V ще се предлага с мултимедиен комплекс от последно поколение със 7-инчов сензорен дисплей и поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto.

В списъка с достъпните „електронни помощници” влизат система за предупреждение и предотвратяване на челен сблъсък с възможност за разпознаване на пешеходците. На разположение на водача са още функция за поддържане на лентата на движение и адаптивен круиз-контрол.

Дебютът пред публика на петото поколение на Honda CR-V ще се състои на автосалона в Лос Анжелис през ноември, а американските продажби ще стартират в началото на 2017 г. Европейската премиера на кросовъра ще бъде през март на изложението в Женева.

Снимки: Honda

Тагове: honda cr-v
0 от 500