IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Корейци готвят изцяло електрически SUV

SsangYong Korando на ток ще излезе през 2019 г.

Корейци готвят изцяло електрически SUV

Корейската компания SsangYong е стартирала собствена разработка на изцяло електрически модел, който трябва да бъде готов през 2019 г., съобщава Automotive News. Всъдеходът с нулеви вредни емисии ще бъде част от следващото поколение на модела Korando, познат на някои пазари като Actyon.
Корейци готвят изцяло електрически SUV
Сегашната генерация на кросовъра се появи още през 2010 г. и вече е доста остаряла. Корейците готвят напълно нов модел, като обещават той да бъде "революционен". А заедно с традиционните бензинови и дизелови агрегати следващото Korando ще получи и изцяло електрическа версия. Според представител на марката тя ще има пробег с едно зареждане от 300 км по европейския цикъл NEDC. Той обаче дава с 20-30% по-висок резултат от реалния.

С разработката на силовия агрегат се занимава индийският концерн Mahindra & Mahindra, който е собственик на компанията SsangYong. Очаква се всъдеходът да бъде оборудван с 2 или 3 електромотора, като предната и задната оси няма да имат механична връзка помежду си.

Като цялото новото Korando ще бъде в стила на концептуалния модел LIV-2, който на свой ред представлява предвестник на по-големи като размери всъдеход Rexton. Флагманът на корейците трябва да излезе на пазара не по-късно от началото на 2018 г.

Снимка: SsangYong

Тагове: ssangyong korando
0 от 500