IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

1,75 милиона долара за Porsche 911 GT2 Evo

Пистовият звяр е от 1996 година и има мощност 600 конски сили

1,75 милиона долара за Porsche 911 GT2 Evo

Един от най-редките екземпляри, носещи марката на Porsche излиза на пазара, а цената му е по-впечатляваща и от самия автомобил – 1,75 милиона долара за 911 GT2 Evo в перфектно състояние. 

 1,75 милиона долара за Porsche 911 GT2 Evo

Става въпрос за пистов автомобил, който има право да се движи по пътищата, произведен през 1996 година, а в Porsche са сглобени едва 11 такива коли. 911 GT2 Evo е създаден, за да покрие марката изискванията за хомологация на състезателни коли за клас GT1 на ФИА, което обяснява и философията, заложена в създаването на този автомобил. 

 

Бегачката се задвижва от 3,6-литров боксер с въздушно охлаждане и две турбини с мощност 600 конски сили и максимален въртящ момент 664 Nm. Двигателят задвижва задните колела чрез 6-степенна механична предавателна кутия, което означава, че освен много пари, трябва да имате и солидни умения зад волана, за да се справите с това чудовище. 

 

Агресивната аеродинамика на 911 GT2 Evo го отличава от GT2, а раздутите калници, масивният спойлер и въздухозаборниците за по-добро охлаждане на спирачките и масления радиатор радват почитателите на състезателните машини. За да се намали теглото на автомобила инженерите на Porsche буквално са премахнали почти целия интериор, като са оставили състезателна седалка за пистови надпревари с опора за главата, солиден ролбар и волан. Друго не ви е и нужно, за да се забавлявате с тази кола. 

 

Автомобилът е в идеално състояние, всичко по него е оригинално, а собственикът му е изминал 7000 вълнуващи километри с него. Колата се продава на търг другия месец в Далас и от компанията, която организира аукциона – Mecum Auctions, очакват, че цената на този рядък автомобил ще стигне 1,75 милиона долара.

0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    корамиянко ( преди 7 години )
    Въйиии!
  • #9
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Всичките коли На Флойд Мейуейдър в къщата му в Маями са черни, а в къщата му в Лас Вегас са бели
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Изобщо не гледам филми. Виж автопарка на Флойд Мейумейдър. Само топ ъф дъ топ от всеки модел по две бройки едните в едната му къща, другите в другата. Вейрони, Ферарита,Бентлита и т.н... Нали се сещаш, че не е мислил много за парите като си ги е купувал по две от всяка. Оня ден Майк Тайсън го бъзикнаха, че е профукал 60 милиона за коли. За хората с много много пари искат най-добрите пари. Знаеш ли как разсъждават те? Гледат си кефа, за тях това са просто пари. Докато не свършат естествено.
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Май много филми гледаш!
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това за времето си е бил умопомрачителен автомобил. Иначе 1,74 миелиона са си цифра, но за нас простосмъртните. Някой хора печелят милиони на минута. За тях милион-два нямат същата стойност като за нас. Тези хора мислят нещо такова: -Е кво днес изкарах 20 милиона ще ида на търга да си купя Порше за 2 милиона. Я тука някаква яхта за 5 милиона ей купувам я. Много бе 5 милиона, цели 4 часа съм се трудил да ги изкарам тези пари.
  • #5
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Propov ( преди 7 години )
    Как ще са лепенки фаровете като има регистрация за цивилна употреба. Няма как кола без работещи реални фарове да получи разрешение за движение по пътната мрежа. Като пишеш, колега, хубаво е и да мислиш от време на време.
  • #4
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Оцъклено е защото фаровете му всъщност са стикери виж че и прозорците и не са въщност стъклени, колата е олекотена максимално за писта и дневни състезания.
  • #3
    5 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Оцъклено, като настъпана жаба. Трябва да си опериран от красота, за да харесаш това нещо.
  • #2
    14 rate up comment 3 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 7 години )
    Един път съм бил на техния аукцион-наистина е мечта за всеки фен на автомобилите !!
  • #1
    10 rate up comment 4 rate down comment
    @ ( преди 7 години )
    Classica chijato osanka izlachva oreola na istinskoto Porsche - benzin i mechanica . RRE435i tova e za istinskitemuze ...