IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руски всъдеход за 100 000 долара

„Шайтан 2.0” може да се справи с всякакъв терен

Руски всъдеход за 100 000 долара

Руската компания Honduras Motorsport разкри подробности за екстремния си всъдеход „Шайтан 2.0”. Машината е проектиране за преминаване през места, където път няма и е почти изцяло собствена разработка.
Руски всъдеход за 100 000 долара
Основателят на фирмата Сергей Халзьов съобщи, че вече е получил поръчки за направата на 2 бройки от всъдехода. Неговата конструкция е напълно оригинална, докато двигателят е 3,0-литров дизел Toyota 1 KZ с мощност 140 к.с., който работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия. Според Халзьов, машината може да преодолява водни препятствия с дълбочина до 1,5 метра.
Руски всъдеход за 100 000 долара
Новите две машини ще повтарят почти изцяло оригиналния прототип. Цената им ще бъзде минимум 100 000 щатски долара, като тя може да се увеличи, ако клиентите имат допълнителни изисквания. В плановете на компанията влиза и създаването на още един автомобил – „Шайтан 3.0%, който ще получи 4-местен салон. Работата по неговото създаване е завършена на 50%, похвалиха се от руската компания.
Руски всъдеход за 100 000 долара
Снимки: Autonews
 

0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Пре ( преди 7 години )
    Предателю *** , русия произвежда БМВ , къде е българското БМВ? Или БГ храната? Преял си с ГМО и жестко ти се е отразило на мозъка !
  • #18
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Спряха руснаците,за да не ни дадат Константинопол.Страх ги беше да не сме ние поне наполовина собственици на Босфора.Там трябваше да бъде Българо-турската граница,а не както сега да граничим със самите себе си.Когато са идвали англо-саксонци тук са яли много бой.Чети англо-саксонско *** за Дойран и другите битки,за да разбереш някой неща.Не слушай Козяк какво те лъже и как ти промива мозъка,който така или иначе го нямаш!2 световни войни сме били против руснаците и те все още ни смятат за брат
  • #17
    6 rate up comment 2 rate down comment
    М ( преди 7 години )
    Ама ти наистина си "***",възобновиха си собственото производство на стоки от първа необходимост и още ред други и западните страни ревнаха,че нищо не правят с тези санкции,а загубите са точно за санкциониращите.А що се отнася до унищожаването на въпросния плутонии, не е унищожен от краварите долни промили ти мозъка и разрушили България, а не от Русия.
  • #16
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Блядко ( преди 7 години )
    А да те питам, нали санкциите щяха да стимулират собственото производство на Русия и тя щеше да замести западните стоки със собствени?Какво стана?Минаха години и това не се случва.Защо?Защо жужето плаши, че ако санкциите не паднат няма да унищожи плутония за ядрените бойни глави?Защо не произвежда стоки ами заплашва?
  • #15
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Русофоби и българомразци , кога американците ще спечелят Дакар ?Когато си го поставят за цел.Само да учточня, че русофоб значи българофил, не както ти си го написал.
  • #14
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Русофоби и българомразци , кога американците ще спечелят Дакар ?
  • #13
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    По 4-те гуми ли го позна, че е хамърче. На хамърчетата и там са 4 на брой, но са други и са по-малки. С тази машина можеш да отидеш и накрая на света да ти кажа, като гледам междуосието и клиренса. За двигателя на Тойота няма какво да говорим. Неразрушим агрегат е. В Топ Гиър се опитаха да го унищожат, но не успяха. Техниката едва ли трябва да е коментираме. Руснаците знаят как да правят машини за места без пътища, гори, планини, блата и тресавища. Не случайно са го направили това...
  • #12
    2 rate up comment 11 rate down comment
    H1 ( преди 7 години )
    Това си е хъмърче по форма, а другото е скеле на бъги за оффроуд с двигател на ТОйота.
  • #11
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    KAMIONI be daskale ! KAMIONIIIII !
  • #10
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Учителя ( преди 7 години )
    Не 5, а 55 офроудъра мога да посоча по-добри от руските (които са копирани от американски военни машини). Руските офроудъри даже ги няма на картата