IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Забравете за Кен Блок, Лудия Майк е тук (Видео)

Новозеландецът кара Mazda RX-8 с над 800 к.с. да затанцува на ръба на пропаст

Забравете за Кен Блок, Лудия Майк е тук (Видео)

Проходът Франсхук представлява виеща се асфалтова планинска отсечка, разположена на запад от Кейп Таун, Южна Африка. Пътят е построен през 1822 г. и се смята за първото асфалтово съоръжение от такъв тип  в Южна Африка. Всичко това е било достатъчно за новозеландския дрифт състезател Майк Уидет, който е избрал култовата отсечка, за да я покори със своята ненормална Mazda RX-8...напред с вратите.

Дрифт пилот покори култов планински проход в Южна Африка (Видео)

Известен като Лудия Майк, професионалният пилот твърди, че това е най-страшният дрифт в неговата кариера. По време на изпълнението, Лудия Майк развива до 248 км/ч при 8800 об/мин, което не би било възможно без специално подготвената за целта Mazda RX-8. Автомобилът, който е известен с нежният прякор „Badbul”, е произведен през 2004 г. и се задвижва от 3-роторен турбо ванкелов двигател със заводско обозначение 20B. Мощността на машината достига 812 к.с., които са достатъчни да превърнат гумите в пушек при всяко натискане на педала на газта.
 
Излишно е да споменаваме, че не е останал компонент от колата, който да не е бил подменен или модифициран с цел по-добро сцепление, повече мощност и повече издръжливост, за да са възможни всички пируети, които виждаме във видеото.
 
„Преживяването беше налудничаво. Нямаше почти никакво място за грешка,“ споделя Уидет пред основните си спонсори Red Bull.
 
Когато единственото, което те предпазва от дълго и зрелищно падане в дерето, е една тясна мантинела и малко храсти, трябва да признаем, че една такава грешка би струвала много скъпо.

 

Тагове: mazda
0 от 500