IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini ще ползва платформата на Porsche Mission-E

Италианците също ще правят електромобил

Lamborghini ще ползва платформата на Porsche Mission-E

Първият електромобил в историята на Lamborghini ще е базиран на платформата, използвана от Porsche при създаването на впечатляващия концепт Mission-E. Това стана ясно от изказване на шефа на Lamborghini - Стефано Доменикали, който открито заяви, че италианската марка няма да остане встрани от развитието на превозни средства на ток. 
Lamborghini ще ползва платформата на Porsche Mission-E
„Естествено, че Lamborghini може да поеме в тази посока – обясни бившият шеф на тима на Ferrari във Формула 1. – Но има и някои специфични за нас условия. Става въпрос за разходите при развитието на електромобилите, както и естествено динамичните им характеристики, тъй като ние имаме нужда от модел, който да отговаря на имиджа и посоката на развитие на Lamborghini.” 

Според публикации в специализирани германски медии, италианците вече усилено развиват своя проект за електромобил, базиран на платформата на Porsche Mission-E. Но основната им задача е да направят „италианска” версия на супер електромобила, т.е тя да е по-мощна и по-бърза. Според непотвърдена информация става въпрос за максимална скорост от 300 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за под 2,5 секунди.

Предполага се, че електрическият модел на Lambo ще се казва Vitola и ще се появи след серийната версия на Mission-E, чиято премиера най-вероятно ще е през 2019 г. От чисто практична гледна точка, присъствието на електромобил в гамата на Lamborghini ще помогне сериозно на италианците. Така марката ще привлече нови клиенти за поредния си скъп продукт и в същото време ще отбележи важна точка в битка за по-ниски вредни емисии.

Снимка: Porsche

0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    fr ( преди 7 години )
    Не Порше се върти около Ваг, обратното е. Порше контролират всичко и е въпрос на време на поемат "завземат"цялият концерн.
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ех Дошо пак си забравил да си пиеш хапчетата и пак си започнал да се представяш за много хора ха ха ха. И както винаги виждаш обратното на реалноста. За това и смяташ Тойота за по-добра кола от Порше или Ауди и Ламборджини. Затова виждаш осиране там където има цъфтеж. Да ВАГ купиха фалиралата марка Ламборджини, която не съществуваше и така я "***" че всяка година Ламборджини чупи рекордите си по продажби. Време е да разбереш, че в издудите ти на *** *** не са пълни с рози. Виж реалноста.
  • #5
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    После само да не каже някой как Ламбо си били отделно - до каквото се докопа ВАГ-инал го *** тотално.
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Днес от Порше, а утре, и от Шкода !!!!Каквото докопа VAG, става Ангела Меркел или по-просто казано, Немско ама толерастенско!
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Винкелман разправяше че няма да има ламбо-хибрид И го пратиха да се оправя с механични куатро системи. като и те станат е-куатро - ще ходи да сменя диференциали в автосервиз
  • #2
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Не покрай Троше бе младеж.Всичко се върти покрай СОЦваген.Каквото каже марката мамушка това става.Ето защо им викам СОЦ.Платформата ще ползват пък силовата установка и управляващата електроника сигурно ще е друга а?Кой вярва на такива глупости?Това ще си е Троше ама маскирано.
  • #1
    10 rate up comment 6 rate down comment
    ( преди 7 години )
    Добре де.Как всичко се върти покрай това порше? Ауди ,ще ползва двигателите му ламбо платформата му ,а самото то не излизало на бял свят. Излиза ,че когато му дойде времето ,трябва да е над всички.