IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW с екологичен транспорт за готовите си коли

Германците ще използват кораби с газова уредба

VW с екологичен транспорт за готовите си коли

VW с екологичен транспорт за готовите си коли
Снимка: VW

Дизелгейт е все още в разгара си, като вероятно най-интересното предстои, тъй като съвсем наскоро бе обявено, че VW Group всъщност произвежда едни от най-чистите дизелови двигатели в света. Скандалът с манипулираните двигатели обаче даде сериозен тласък на компанията в посока екологични технологии. Тя не само задейства стратегията за електрификация на моделите си, но предприе и мерки за намаляване на емисиите при производството и транспортирането на готовите автомобили.

По отношение на транспортирането, германският концерн обяви, че ще използва два нови кораба, с които ще доставя в Северна Америка произведените в заводите си в Европа автомобили. Плавателните съдове са оборудвани с двигател на компанията MAN, също част от концерна, които работят с втечнен природен газ LNG.

Двигателят на всеки един от корабите развива 17 000 к.с., а горивото се съхранява в резервоари с капацитет от над 3 млн. литра. Корабите са широки 35 метра и дълги близо 200 метра, като всеки може да транспортира до 4500 автомобила.

Според информацията използването на втечнен природен газ ще намали емисиите на С02 с 25%, тези на азотни окиси NOx с 30%, а праховите частици с до 60%. Серните оксиди пък ще бъдат сведени до абсолютния минимум.

Корабите ще тръгнат през 2019 година, като първоначално ще транспортират автомобили от Европа към САЩ, Канада и Мексико. След това германската компания ще заложи на подобни системи и в корабите, които обслужват други маршрути, както и в тези, които транспортират части.

0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Всички тропате vw, но истината е, че всички производители лъжат. А за колите им, който е карал и я е обслужвал качествено знае, че са перфектни. За другите карайте си японските кашони:)
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Бурна радост настана сред авто сервизите в цял свят!
  • #12
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кухата лейка на мястото на главата на всяка *** е непреодолим фактор в живота им. Не може да искаш да си умен и да разбираш нещата, при положение, че тиквата ти дрънчи на кухо, а от ушите ти излизат сажди насабрани от последния "преход" до работа и обратно с димящия гоуф или пасат.
  • #11
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ей тапъри не ни обяснявайте на нас какво трябва ние да направим, защото ВИЕ сте тези идЕоти, които купуват 20 години немските нафтови печки, а Меркел с немските производители лансират този вид гориво.Ако бяхме, като САЩ или Япония, щяхме да си караме хибридите и да не ни пука за сажди и подобни глупости, сервирани ни от ВАГ главно.Помните ли преди дизелгейт, като ви обяснявахме, че на ВАГ *** пушат, като локомотиви и тровят? Вие какво викахте? Глупости ? А сега не били колите проблема..
  • #10
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Глобални замърсители, *** !локални са печките на дърва, и автомобилитеи поне само VW правят дизели те са ти кривис какво си караш трактора и комбайне бе ***, а камионите и автобусите, ами влаковете....*** ограмоти се !
  • #9
    7 rate up comment 3 rate down comment
    fermera ( преди 7 години )
    Само че като се движа по улиците и пресичам кръстовица се разминавам с коли.Досега не съм се разминавал с кораб,самолет и не съм се катерил на комин на фабрика.За сметка на тово масови са дизелите с чипосани мотори и отстранени ДПФ филтри и пушещи особено при ускорение.
  • #8
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    тупаните правещи са на големи еколози тук и са загрижени за здравето на другите, първо да се информира, кои всъщност за глобалните замърсители на въздуха !тецове, фабрики, КОРАБИ, самолети.......автомобилите са доста лед товатака, че това е стъпка в правилната посока от стряна на VW- както винаги !ама пусти опорни точки все тях си повтаряме, нали дошо- форумен платен *** на сайта !
  • #7
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    "Volkswagen обяви, че е постигнала споразумение да плати 1.21 млрд. долара на доставчиците на германския производител в САЩ, съобщава Reuters."Големи са вагонетките, щом техните си им дилъри ги съдят.. смятайте колко е зле положението! Само форумните празноглави вагонетки останаха да ги венцеславят.
  • #6
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сигурно защото съдиха ман за корабните им двигатели. А иначе ако опънат едни платна на корабите дето ползват, пак няма да компенсират стотиците хиляди разболяни и убити от техните коли и обшата им политила с баба меркел през последните 20 години - лансирането на всички фронтове в европа на дизеловите печки и забвянето на намаляването на позволените стойности по евронормите. Отделно,че не стига, че ги блокират ами и не спазват нормите... смешна компания със още по-смешни фенове
  • #5
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Zoom-zoom ( преди 7 години )
    Абсолютна глупост. Корабът ще бъде на газ само в порта, за да покрива еко нормите за NOX. В открито море си буха на мазут. Поредната куца пиар партенка. Вече има такива пасажерски кораби.