IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model X - вторият най-добре продаван автомобил в Норвегия

Електрическият кросовър се нарежда след VW Golf

Tesla Model X - вторият най-добре продаван автомобил в Норвегия

Tesla Model X - вторият най-добре продаван автомобил в Норвегия
Tesla стартира европейската си инвазия от Норвегия, като за кратък период от време седанът Model S оглави класацията по продажби в страната. Подобен успех сега жъне и вторият модел на американската компания - Model X. Кросовърът стъпи на този пазар в края на юни, като успя да се позиционира на второ място по продажби през третото тримесечие на годината.

Близо 800 екземпляра от кросовъра Model X са регистрирани в Норвегия през периода, като над 600 от продажбите са реализирани през септември, съобщава изданието Electrek. Това нарежда електрическата машина на второто място по продажби, като лидер е VW Golf.

Благодарение на високото търсене на Model X през тримесечието продажбите на Tesla в страната отчитат ръст от цели 120% спрямо същия период на 2015 г. В същото време обаче реализациите на седана Model S отбелязват спад от над 50% за периода.

Най-добре продаваният електрически автомобил в Норвегия през третото тримесечие на годината е Tesla Model X с близо 800 екземпляра. След него се нареждат BMW i3 (581 продажби), Tesla Model S (460 продажби) и Nissan LEAF (199 продажби).

Тагове: tesla model x
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Ама не ( преди 7 години )
    Айде прочети малко че Тесла прави задвижването за мерцедес Б клас и смарт ел
  • #4
    3 rate up comment 4 rate down comment
    ДААА! ( преди 7 години )
    Вярно е това че "иновациите" на Тесла всъщност са прототипи и разработки на други компании които в същото време са и основни акционери в Тесла. Батериите и почти цялата електроника е разработка на Panasonic! Ел.Мотора, окачването, кормилната уредба+волана и круйз контрола (автопилота),спирачките и почти всичко останало - всичко това е разработка на Daimler! Всички тези компоненти ги ползват в новите модели на Мерцедес. Тесла S и Мерц. Б клас са с един и същ мотор, предавателна кутия електоник
  • #3
    4 rate up comment 15 rate down comment
    стига бе ( преди 7 години )
    тия норвежци грам акъл нямат! Тия батерии в студа работят с половин капацитет, а на всичко отгоре трябва да отоплиш доста въздух за купето, иначе ще се замъглява яко! Единствения плюс е, че вероятно колите им стоят винаги в гаражи от гаража в къщи до гаража в работата и... айде щепсела в контакта!
  • #2
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    В едно съм признал американците и това е, че знаят как да правят реклама и да градяд имидж! Тесла е с батерия на Даймлер и с автопилот на Даймлер. Даймлер не се фука с тях, защото не са готови за мосова продажба. Но за това както и Тойота, спонсорират Тесла, за да може да си тестват технологиите чрез една startup-компания. Хитри са швабите и японците. Иначе Тесла не прави печалби и е била пред фалит няколко пъти! Това се нарича инвестиции за бъдещето.
  • #1
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Бай Славе ( преди 7 години )
    Ово е стандарт.