IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова марка електрически коли на VW, но само за Китай

Германците си партнират с местната JAC

Нова марка електрически коли на VW, но само за Китай

Германската марка Volkswagen продължава новата си стратегия за разширяване на гамата от електрически коли, създавайки отделна марка за пазара на Китай. Брандът ще произвежда достъпни електромобили съвместно с Anhui Jianghuai Automobile Group, позната като JAC.
Нова марка електрически коли на VW, но само за Китай
Към момента не е известно как ще се нарича новата марка, но Automotive News Europe твърди, че първите й модели ще се появят още през следващата година. Това ще бъде възможно благодарение на завършената платформа за електрически автомобили на китайската компания, на която ще бъдат изградени машините.

JAC е лидер по продажби на китайския пазар на електрически автомобили, като в гамата й присъстват две такива возила - IEV5 и IEV6S. Първият модел представлява седан с мощност 67 к.с. и батерия с капацитет 23 кВтч, като може да измине до 200 км с едно зареждане. IEV6S е хечбек със 114 к.с. и 33 кВтч, а автономията му достига 250 км.
Нова марка електрически коли на VW, но само за Китай
Джойнт-венчърът между VW и JAC бе анонсиран в началото на септември, като подробности за съвместните проекти на двете компании ще бъдат изнесени преди края на тази година, съобщават китайски медии, цитирани от Automotive News Europe.

Електрическата офанзива на Volkswagen на най-големия автомобилен пазар в света ще включва съвместни производства с още две местни компании - SAIC и FAW. Въпросните модели ще използват платформата за електрически автомобили MEB на германския производител, като трябва да бъдат готови за пазара към 2020 година.

Наскоро Китай прие драконовски мерки по отношение на замърсяването в големите градове. Очаква се съвсем скоро в някои от тях да бъдат допускани само автомобили с нулеви вредни емисии, което кара всички автомобилни компании да инвестират именно в екологични машини.

Снимки: JAC

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    за дошо не знам дали е насилван на предния капак но за форумното вагенско фенче съм сигурен че се плющи на задния капак на гоуфа,
  • #3
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    доше , а на теб какво взе VW, че си такъв хейтърнякой с голф да не те е изнасилил на предния капак :)
  • #2
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Партньорството на ВАГ с някой значи да им се взимат технологийте, а от ВАГ идва нелоялната конкУУуренция с останалите на местния пазар и дефектите.Щом започнаха да чакат на китайците да им правят задвижващите системи...
  • #1
    18 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    VW ще прави тенекиите, а Китайците електрониката.Който каквото може.Вече и Китай са по-напред от VW.Жалки VAGини, поне с тенекиите да не се излагат.