IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati идва на помощ на Jeep

Италианците ще доставят двигателя за бъдещия Grand Wagoneer

Maserati идва на помощ на Jeep

Бъдещият Jeep Grand Wagoneer трябва да бъде една от изненадите в сегмента на луксозните кросовъри. Той трябва да се появи на пазара през 2018 г., като ще се предлага в рамките на 100 000 долара. За да може да оправдае тези характеристики на всъдехода си, компанията Jeep ще получи сериозна подкрепа от Maserati, друга марка от концерна Fiat-Chrysler.
Maserati идва на помощ на Jeep
В Jeep се надяват техният всъдеход да може да се противопостави успешно на модели като Range Rover и дори Bentley Bentayga, въпреки че ще бъде значително по-достъпен от тях като цена. Какво обаче ще може да предложи насреща марка, която досега не е имала предложение в този сегмент? Най-скъпият кросовър на Jeep е спортният Grand Cherokee SRT, оценен на 60 000 долара.

Пред изданието Auto Express шефът на американската компания Майк Манли твърди, че новият Jeep Grand Wagoneer в най-високо си ниво на оборудване ще струва около 140 000 долара, а стартовата версия ще бъде около 2 пъти по-евтина. Това означава, че тя ще бъде на нивата на началните модификации на Mercedes-Benz GLS и Range Rover.

За да постигнат успех, в Jeep ще заложат луксозните и скъпи материали в автомобила, но това няма да е достатъчно. Затова и тук идват на помощ „роднините” от Maserati, които ще оборудват всъдехода със специален мотор. Става дума за V8 двигателя с обозначение F154, който разполага с 2 турбокомпресора и се поставя на суперколите на Ferrari и на седана Maserati Quattroporte GTS. Какви обаче ще бъдат неговите характеристики при Jeep Grand Wagoneer, предстои да разберем.

Снимка: Jeep

Тагове: jeep grand wagoneer
0 от 500