IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дрифт-режим за бъдещия Mercedes-AMG E 63

Седанът вече е победил предшественика си на „Нюрбургринг”

Дрифт-режим за бъдещия Mercedes-AMG E 63

„Напомпаната” версия на седана Mercedes-Benz E-Class от ново поколение ще получи специален режим за дрифт. Това съобщи шефът на подразделението Mercedes-AMG Тобиас Моерс, цитиран от изданието Autocar.
Дрифт-режим за бъдещия Mercedes-AMG E 63
По-слабата версия на новото поколение E-Class - Mercedes-AMG E43

За разлика от предшественика си бъдещият Mercedes-AMG E 63 ще се предлага само със система за задвижване на четирите колела, при която до 100 процента от въртящия момент ще може да се прехвърля на задната ос. При включване на дрифт-режима електрониката ще активира оптимално настройките за разпределение на въртящия момент, за да помага на водача да се справи с управлението.

Самият Mercedes-AMG E 63 ще бъде оборудван с 4,0-литров туин-турбо V8 двигател в два варианта на мощност. По думите на Моерс, топ-версията ще получи агрегат с над 600 к.с. И двата варианта ще се съчетават с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Шефът на AMG разкри, че прототип на модела вече е бил тестван на Северната дъга на пистата „Нюрбургринг”, където е записал време от 7 минути и 50 секунди. Това е с цели 5 секунди по-бързо от постижението на настоящата генерация на седана.

Европейската премиера на автомобила ще се състои в близките месеци, а продажбите на автомобила ще стартират във втората половина на 2017 г.

Снимка: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-amg e 63
0 от 500
  • #5
    11 rate up comment 4 rate down comment
    А това е .. ( преди 7 години )
    Колата!
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това е защото след 5тата година мерцедеса е на 500 000км но на горубляне си го купил на 130 000км. Аз карам 5та серия, купена нова и вече е на 11 години и 140 000км. Като кажа колко малко пари съм дал за ремонти и хората с коли от горубляне се бият по челото.
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Бай дизел ( преди 7 години )
    Всъщност в първият коментар има нещо вярно...И не е защото човекът, който ще си купи автомобилът няма пари, напротив!Просто след 5-тата година или купуваш НОВ Мерцедес, или наистина става ЛОШО!Практиката го показва и то основно за последните 10 години.Да сте видяли 124-ки в сервизите?
  • #2
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Можеш да познаеш селянина когато види скъпа кола, първото нещо в главата му е "ще е скъпо за ремонт".
  • #1
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А безплатния абонамент за сервиза за колко години ще е? :)