IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault гради производствен завод в Иран

Иранският пазар има „потенциал, който не може да бъде отречен, смята директорът на Renault-Nissan Карлос Гон

Renault гради производствен завод в Иран

Renault гради производствен завод в Иран
Главният изпълнителен директор на Renault-Nissan Карлос Гон. Снимка: Ройтерс

Френската автомобилна компания Renault и иранското правителство подписаха споразумение за изграждането на съвместен корпоративен и инвестиционен проект.

Както съобщи Renault по време на автосалона в Париж, цитирана от AFP, се планира и изграждането на модерна фабрика в страната. След 2018 г. там трябва да се произвеждат първите модели, а броят на продаваните в Иран коли на бранда трябва да скочи от сегашните 200 000 до 350 000 коли на година.

Заводът ще произвежда моделите Duster и Symbol, продавани под в Европа под марката Dacia, от 2018 година. Renault ще бъде мажоритарен акционер и ще има собствена мрежа за дистрибуция в Иран за първи път според изявление на компанията.

Главният изпълнителен директор на Renault-Nissan Карлос Гон заяви, че търсенето в Иран може да достигне 2 млн. автомобила през 2020 година. Той отбеляза, че иранският пазар има „потенциал, който не може да бъде отречен". 

Още икономически новини - в Investor.bg

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До м-ъкащия ( преди 7 години )
    Да не си увреден от каране на рено, че така мъкаш и скимуцаш? А харченето на държавни пари за "нови производства или тяхното разширяване" няма общо с правенето на коли, което все още е работа на Нисан, докато някой като гомн го изпрати в някой бандустан. Тъй де.;-)
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    М ( преди 7 години )
    Нали се сещаш,че Госн е един от най-големите стратези в авто индустрията и то успешен, Тъй де. А ти дори не си му на праха по подметките,така че коментара ти е глупав Тъй де.А откриването на нови производства или тяхното разширяване говори за увеличаване на продажби и пазарни дялове,за разлика от други, които губят такива.
  • #1
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Тъй де ... ( преди 7 години )
    в родното място на Гомн. Каквито локациите, такива и "колите".