IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW X3 преминава на ток

Електрическата версия на модела ще дебютира през 2020 г.

BMW X3 преминава на ток

Кросовърът BMW X3 ще се появи в модификация с изцяло електрическо задвижване. Това обяви шефът на баварската марка Харалд Крюгер, цитиран от Bloomberg.
BMW X3 преминава на ток
По думите на топ мениджъра електрическата версия на всъдехода ще се предлага на конкурентна цена и ще разполага с внушителен пробег, като ще бъде готова да излезе на пазара през 2020 г. Тя ще стане четвъртият електрически модел от новото семейство на баварците – „I”, в което ще влязат още версии на BMW 3-Series, BMW X4 и хечбекът MINI.

Първите електромобили на марката BMW ще се появят още през 2018 г. Тяхното излизане на пазара е обусловено от желанието на шефовете на концерна да се преборят за клиенти в сегмента с компаниите Tesla Motors, Jaguar, Audi и Mercedes-Benz.

В момента в гамата на BMW има само един напълно електрически модел - i3. Той е оборудван с електромотор, развиващ 170 к.с. и комплект акумулатори с капацитет 33 кВт/ч. Хечбекът ускорява от 0 до 100 кч/ч з 7,3 секунди, а максималната му скорост е ограничена на 150 км/ч. При напълно заредени батерии BMW i3 може да измине до 300 км. Налична е и версия с допълнителен бензинов генератор.

Снимка: BMW
 

Тагове: bmw x3
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Супер изненадан бях, когато се возих впредпоследния модел Х5. Отвратителна возия, дори не знам с какво да я сравня. Х3 пак предпоследно, доста по-добре от Х5, но в никъкъв случай не е нещо впечатляващо, интериора скръбен и катоматериали и като дизайн. Никога не бих се спрял на нито една от двете. За тези пари има доста приятни автомобили от други производители.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    . ( преди 7 години )
    Я кажете,какви коли карате бе момчета...
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    немска талига радост и бизнес за сервизите по света
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    м ( преди 7 години )
    да изглежда *** както гордия и собственик
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    БМВ ( преди 7 години )
    Как някой може да харесва дизайна на тази барака създадена за селски бедни тарикатчета трагикомедия плюя на марката като я видя на пътя се обръщам настрани за да не драйфам, имала бъбреци на решетката сложете и простата на следващия модел ***!