IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Топ версията на Porsche Panamera ще бъде хибрид

Компанията готви модификация със 700 к.с.

Топ версията на Porsche Panamera ще бъде хибрид

Второто поколение на хечбека Porsche Panamera ще получи нова топ-версия, която ще бъде с хибридно задвижване. Това разкри пред журналисти шефът на компанията Оливер Блюм пред журналисти по време на автосалона в Париж. Там германците за първи път показаха сегашния хибриден вариант на модела - Panamera  E-Hybrid.
Топ-версията на Porsche Panamera ще бъде хибрид
Автомобилът е задвижван от агрегат, в който влизат 2,9-литров бензинов би-турбо V6 мотор с 330 к.с. и електромотор със 136 к.с. Мощността на модификацията е 462 к.с., като тя отстъпва на топ-версията - Panamera Turbo. Тя на свой ред разчита на 4,0-литров V8 с 550 к.с. По думите на Блюм обаче новият флагман на модела ще разполага със 700 к.с. и 1085 Нм въртящ момент, като ще използва някои технологии от спряната от производство суперкола Porsche 918 Spyder.

Очаква се най-мощна версия на хечбека да получи името Porsche Panamera S E-Hybrid. Новото в нея ще бъде именно 4,0-литровият V8 бензинов мотор, който ще заеме мястото на 2,9-литровия V6. Това ще бъде и най-бързата версия на модела. Какво точно означава това, засега не се разкрива. За сравнение Panamera  E-Hybrid ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди, а Panamera Turbo - за 3,8 секунди.

И двата хибридни агрегата ще бъдат използвани при следващото поколение на кросовъра Cayenne, разкри шефът на Porsche. Той обаче уточни, че в компанията не предвиждат пускането на електрически версии на спортните модели 911 и 718 Cayman/Boxster. В Porsche също така не смятат да се отказват и от дизеловите си мотори, тъй като те продължават да се радват на огромна популярност сред европейците.

Снимка: Cartimes

Тагове: porsche panamera
0 от 500