IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar потвърди комбито XF

Ще има и спортна версия – конкурент на Audi RS6

Jaguar потвърди комбито XF

Представител на компанията Jaguar обяви, че второто поколение на модела XF Sportbrake ще се появи най-късно в края на 2017 г. Най-вероятно премиерата на комбито, чиято първа генерация се произвеждаше през периода 2012-2016 г., ще се състои по време на есенния автосалон във Франкфурт.
Jaguar потвърди комбито XF
Модификацията ще бъде построена на базата на новия седан XF. Задната част на комбито обаче ще бъде в стила на неговия предшественик. Багажникът ще може да побира 600 литра, а при свалени задни седалки обемът му ще достигне 1700 литра.

Двигателите си XF Sportbrake също ще бъдат взаимствани от седана. Това са 2,0-литров мотори с 4 цилиндъра и 3,0-литрови V6. Със сигурност ще има и версия SVR, разработена от подразделението Special Vehicle Operations, като тя ще трябва да се пребори за клиенти с Audi RS6.

По-рано тази година главният дизайнер на Jaguar – Йън Калъм, бе загатнал, че в компанията имат намерение да спрат производството на комбито XF. Сега обаче именно той разкри, че не е бил разбран правилно. В случая той е имал предвид, че по-малкият седан – XE, няма да получи модификация Sportbrake.

Снимка: Autocar

Тагове: jaguar xf
0 от 500