IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайската мегаватова суперкола придобива облик

Купето ще се появи в малка серия с цена от над 1 млн. долара

Китайската мегаватова суперкола придобива облик

Първата официална скица на китайската супекола NextEV се появи в интернет пространството. Изданието Electrec твърди, че изображението е напълно достоверно, като разкри и допълнителни подробности за бъдещото купе, което ще се предлага предимно на пазарите в Китай и САЩ.
Китайската мегаватова суперкола придобива облик
Изцяло електрическият модел има мощност от над 1 мегават – 1360 к.с. Това поставя машината редом с други подобни мегаколи като Koenigsegg One:1 и Rimac Concept S. От 0 до 100 км/ч китайският автомобил ще ускорява за по-малко от 3 секунди. Очакванията са купето да излезе в ограничен тираж, като всяка бройка ще струва повече от 1 млн. долара.

NextEV е китайска компания, участваща в шампионата с електрически болиди Formula E със свой собствен отбор. Основател на фирмата е китайският милиардер Уилям Ли, а оперативното управление е поверено на Мартин Лич, който преди това е заемал ръководни длъжности в Maserati, Ford и Mazda. Компанията има собствено подразделение в САЩ, което се оглавява от бившия шеф в Cisco и Motorola – Падмашри Уориър.

За намеренията си да направят електрическа суперкола от NextEV обявиха още през миналата есен. Разработката на автомобила обаче е стартирала в началото на 2014 г. в Мюнхен, като се търси възможност за производството на модела във Великобритания. Компанията вече успя да получи помощ в размер на 465 млн. долара от китайските власти за строежа на подобно предприятие. То ще произвежда не само суперколи, но достъпни и универсални модели от различни класове, които ще се появят по-късно на пазара.

Снимка: Eleitric
 

Тагове: nextev
0 от 500