IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic Type R - Прототипът

Серийната версия на новия модел ще видим догодина

Honda Civic Type R - Прототипът

Парижкото автомобилно изложение отвори врати за представителите на медиите, като японската компания Honda побърза да покаже една от основните си премиери на салона - новото поколение Civic Type R. Става дума за прототип, който обаче е работещ и напълно завършен автомобил, като ще се превърне в серийна кола още през 2017 г.
Honda Civic Type R - Прототипът
От разпространените снимки ясно се вижда, че прототипът е обзаведен с познатите от настоящия Type R дизайнерски елементи, но приложени върху купето на новото, 10-то поколение Civic. На очи се набиват червените елементи, 20-инчовите джанти, разширените арки на калниците, компонентите от карбон, както и изпускателната система с 3 централно разположени тръби.

Ако съдим по последните концепции на Honda, то прототипът Civic Type R няма да се различава съответствено от серийната модификация. За нея се очаква да получи познатия 2,0-литров VTEC с турбо, чиято мощност обаче ще бъде увеличена от настоящите 310 до около 350 к.с.

Моделът ще продължи да бъде с предно предаване и ръчна трансмисия, като от Honda вече се заканиха, че той ще бъде една от най-добрите шофьорски коли в света.

Все още не е потвърдено, но спекулациите сочат, че серийният нов Civic Type R ще бъде представен през 2017 година, когато ще стартират и продажбите му. Производството на модела ще се осъществява във Великобритания.

Тагове: honda civic type r
0 от 500
  • #4
    15 rate up comment 4 rate down comment
    do zoom-zoom ( преди 7 години )
    Ами то вече имаше един при сегашните им генерации. За мен беше изненада,че не "върховният Голф", а по-слабата му версия - ГТИ-Клубспорт успя също да се справи с Р-Тайп-а.И на драг,и най-вече на Нюрбургринг.Лично аз може би не разбирам смисала от подобни свръхнаточени хетчбекове,било то на Голф,Хонда,Форд.Да, една модификация,подобна на ГТИ,с малко по-мощни двигатели,по-"остро" управление и спирачки и по-ниско окачване - да,за феновете.Но 350+к.с. е по-добре в Кайман,STI,AMG,M3 и подобни.
  • #3
    11 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Дизайна на този прототип поразително прилича на Лада Веста.
  • #2
    10 rate up comment 16 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 7 години )
    ще е интересен един дуел с голф Р...
  • #1
    11 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тия Хонди все повече започват да приличат на Хюндай!