Вход   Регистрация

Семеен SUV с 850 к.с.

Семеен SUV с 850 к.с.
 

Brabus 850 XL или супербрутален Mercedes-Benz GLS

С дължината си от над 5 метра, 4х4 система 4Matic и мощност от 585 к.с, всъдеходът Mercedes-AMG GLS 63 прави възможна комбинацията от суперпросторен салон, проходимост и завидна мощност. Германският производител Brabus успя сериозно да оптимизира последното, но без да компрометира нито комфорта, нито представянето на всъдехода.
Семеен SUV с 850 к.с.
Машината носи името Brabus 850 XL и е базирана на върховия сериен Mercedes-Benz GLS. Моделът използва 5,5-литров V8 мотор, който инженерите на Brabus са преработили щателно, като са увеличили работния обем до 6,0 литра.

Крайният резултат е мощност от 850 к.с. и максимален въртящ момент от 1449 Нм. Благодарение на това 2,5-тонното возило спринтира 0 до 100 км/час за нищожните 4,2 секунди. Максимална скорост на движение пък достига 300 км/час, като е ограничена електронно заради невъзможността гумите да издържат повече.

Добрата новина за феновете на всъдеходите е, че просветът на автомобила не е намаляван. Това е било възможно благодарение на въздушното окачване, което позволява както ръчно, така и автоматично регулиране на височината в зависимост от скоростта на движение.

За да подчертае новите си възможности, а и за да може да остане стабилен при 300 км/час, Brabus 850 XL е оборудван с пълен аеродинамичен пакет, изграден от карбон. Поставени са също така нови джанти, мощна спирачна система, спортни ауспуси и др.

Интериорът също е модифициран, като демонстрира суперлуксозни материали.

Единственото неизвестно около Brabus 850 XL е цената. Тя със сигурност обаче няма да бъде по джоба на всеки.